Продажбите в Китай на флагмана на Apple - iPhone са

...
Продажбите в Китай на флагмана на Apple - iPhone са
Коментари Харесай

Спадът на продажбите на iPhone в Китай удари акциите на Apple

Продажбите в Китай на флагмана на Apple - iPhone са отбелязали срив от 35,4% на годишна основа, уточни разбор на Credit Suisse, съобщи Zero Hedge. Така мощно отрицателната наклонност, следена месец по-рано, когато покупките на смарт телефона се намалиха с 10,3%, продължава.

Това докара до спад на цената на акциите на софтуерния колос, който стартира още преди отварянето на пазарите. По време на борсовата търговия във вторник те изгубиха съвсем 4 $ от цената си до 265,16 $ за акция, преди да стартират да нарастват още веднъж, като към четвъртък те съумяха да възстановят загубите си.

Xiaomi се опълчва на Apple на нов пазар с бюджетен смарт телефон със 108-мегапикселова камера
Xiaomi се опълчва на Apple на нов пазар с бюджетен смарт телефон със 108-мегапикселова камера

Компанията пуска там и фитнес тракер

Apple спря да разгласява данни за броя на продадените iPhone, може би частично с цел да прикрие отрицателните за себе си статистики. Сходна наклонност се наблюдаваше и през четвъртото тримесечие на предходната година, когато продажбите на китайския пазар за Apple се намалиха с 19,9%, а продажбите на смарт телефони в страната въобще са спаднали с 9,7% до 103 млн. броя, сочат данни на South China Morning Post.

" Освен това, опасността за налагане на нови мита от 15% върху множеството артикули от портфолиото на Apple (включително iPhone, iPad и Mac) остава съществено предизвикателство ", разяснява Матю Кабрал от Credit Suisse. " Сценарият, който ние (а евентуално и нашите инвеститори) преглеждаме, продължава да е в интерес на удобния процес на събитията, само че считаме, че Apple ще има компликации да трансферира цената от митата върху потребителите, тъй като това ще окаже извънредно тежко влияние върху търсенето. " /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР