Продажбите на смартфони през 2023 г. са записали най-слабото си

...
Продажбите на смартфони през 2023 г. са записали най-слабото си
Коментари Харесай

Продажбите на смартфони записаха рекорден спад

Продажбите на смарт телефони през 2023 година са записали най-слабото си показване от десетилетие насам. Те са се намалили с 36 милиарда $, оповестява компанията Stockytics, представена от GizChina.

Основните аргументи са следствията от маркоикономическата обстановка, покачвания инвентар при започване на годината и забавения интерес на потребителите към пазаруване на нови устройства. Есента на 2023 година е записала и най-ниските по размер продажби от десетилетие насам.

Самостоятелни данни на Statista поддържат разбора. Компанията регистрира, че през 2021 година пазарът на смарт телефони е записал най-хубавото си показване от позиция на доходи в историята - 448,08 милиарда $. През 2023 година спадът е с 36,19 милиарда $ до 411,89 милиарда $.

От позиция на доходи, представянето е трето в историята, само че спадът е най-големият. Приходите се резервират високи поради цените на смарт телефоните, изключително във високия клас, които задържат стабилен интерес от страна на потребителите. Скъпите модели генерират 20% от всички доставки, което е най-високото равнище до момента.

Според анализаторите пазарът ще се възвърне бързо. Вече се следят и първите индикации за възобновяване. Освен това самите производители бързо се приспособяват към изменящите се ползи и стремежи на клиентите.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР