Продажбите на оборудване, софтуер и услуги възлизат на $19 милиарда

...
Продажбите на оборудване, софтуер и услуги възлизат на $19 милиарда
Коментари Харесай

Двуцифрен ръст на пазара за информационна сигурност

Продажбите на съоръжение, програмен продукт и услуги възлизат на $19 милиарда през второто тримесечие

С непрекъснато възходящото равнище на закани се чака киберсигурността да остане главен капиталов приоритет за организациите (снимка: CC0 Public Domain)

Компаниите не престават да усилват разноските си за киберсигурност, макар макроикономическата неустановеност и общите съкращения на ИТ бюджета. Глобалният пазар на технологии за осведомителна сигурност възлиза на $19 милиарда през второто тримесечие на 2023 година, което е с 11,6% повече по отношение на същия интервал на предходната година, сочи нов отчет на Canalys. 

В интервала април-юни продажбите на съоръжение, програмен продукт и услуги за образуване на киберзащита на ИТ инфраструктури в Северна Америка и страните от EMEA (Европа, Близкия изток, Африка) са се нараснали надлежно с 12,6% и 11,1%. В Латинска Америка растежът се мери с 13,4%, а в Азиатско-тихоокеанския район с 8,8%,.

От изследването на Canalys следва, че 12-те най-големи производители на решения за осведомителна сигурност управляват съвсем половината от пазара през второто тримесечие на 2023 година Palo Alto Networks резервира първото място с дял от 9,6%. Следват Fortinet (7%) и Cisco (6,1%). В челната петица попадат още CrowdStrike (3,8%) и Check Point (3,6%).
още по темата
Microsoft демонстрира най-високи темпове на напредък в продажбите на артикули за киберсигурност (+31,1% през второто тримесечие на 2023 година по отношение на преди година). IBM, въпреки това, записва спад  от -2%, сочат данните на Canalys.

С непрекъснато възходящото равнище на закани се чака киберсигурността да остане главен капиталов приоритет за организациите, споделят анализаторите. Не всички планувани планове обаче ще получат утвърждение, защото в сложни стопански условия фирмите са принудени от ден на ден да управляват разноските и да обръщат внимание единствено на най-належащите потребности в региона на осведомителната сигурност, с цел да минимизират риска от кибер-инциденти.

Canalys има вяра, че разноските за осведомителна сигурност от държавните организации и предприятия ще порастват, а дребните компании ще би трябвало да понижат вложенията, защото икономическата обстановка се утежнява.

Според анализаторите на IDC, световният пазар на съоръжение, програмен продукт и услуги в региона на осведомителната сигурност през 2023 година ще нарасне с 12,1% по отношение на 2022 година и ще доближи 219 милиарда $. През 2026 година се чака разноските за тези решения да доближат 300 милиарда $.

Пазарът ще пораства заради няколко фактора, в това число продължаващата опасност от хакерски атаки, нуждата от гарантиране на осведомителната сигурност в хибридния работен развой (където работата в офиса се комбинира с работа от дома) и от съблюдаване на условията за дискретност и ръководство на данните.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР