Продажбите на нови коли в Европейския съюз са намалели с

...
Продажбите на нови коли в Европейския съюз са намалели с
Коментари Харесай

Продажбите на нови коли в България и в целия евросъюз падат през септември

Продажбите на нови коли в Европейския съюз са намалели с 23.1% през септември до 718 598 бройки - най-слабите регистрации за този месец от 1995 година насам, заяви Асоциацията на производителите на коли в Европа (ACEA). Проблемите не са в търсенето, а в незадоволителното предложение от дилърствата поради намалялото произвеждане заради неналичието на чипове и други съставни елементи.

Спад има във всички страни от общността без две - Кипър и Естония. От огромните пазари най-силен е сривът в Италия (-32.7%), Германия (-25.7%), Франция (-20.5%) и Испания (-15.7%). Все отново за деветмесечието към момента има напредък, дължащ се на положителното търсене през първите месеци на годината по отношение на предходната година, когато настъпи пандемията. От огромните пазари нагоре за интервала е Италия (+20.6%), следвана от Испания (+8.8%) и Франция (+8.0%). Германия е надолу за интервала със спад 1.2%.

Подобно на трендовете на целия пазар, българският пазар регистрира напредък от съвсем 12% за първите девет месеца до 19 040 регистрирани нови коли, до момента в който за септември спадът е 20.7% до 1446 продадени автомобила.

Според данните на Министерство на вътрешните работи за деветмесечието записаните нови леки коли (категория M1 и N1) са 24 339. Лидер е Dacia с 3481 коли, следван от Toyota с 2392 и Renault с 2345.

При използваните коли за първите девет месеца растежът на новите регистрации е 22% до 166 558 автомобила. Общо по българските пътища има към 2.86 млн. леки автомобила, от които съвсем 18 000 са електрифицирани (електромобили и хибриди).

Продажбите на нови коли в Европейския съюз са намалели с 23.1% през септември до 718 598 бройки - най-слабите регистрации за този месец от 1995 година насам, заяви Асоциацията на производителите на коли в Европа (ACEA). Проблемите не са в търсенето, а в незадоволителното предложение от дилърствата поради намалялото произвеждане заради неналичието на чипове и други съставни елементи.Спад има във всички страни от общността без две - Кипър и Естония. От огромните пазари най-силен е сривът в Италия (-32.7%), Германия (-25.7%), Франция (-20.5%) и Испания (-15.7%). Все отново за деветмесечието към момента има напредък, дължащ се на положителното търсене през първите месеци на годината по отношение на предходната година, когато настъпи пандемията. От огромните пазари нагоре за интервала е Италия (+20.6%), следвана от Испания (+8.8%) и Франция (+8.0%). Германия е надолу за интервала със спад 1.2%.
Благодарим ви, че четете Капитал!
Вие употребявате конфиденциален режим на интернет браузъра си. За да прочетете публикацията, би трябвало да влезете в профила си.

Всеки консуматор може да чете до 5 публикации месечно без да има абонамент за Капитал.
Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията
Автор Константин Николов
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР