Продажбите на нови автомобили в страните от Европейския съюз се

...
Продажбите на нови автомобили в страните от Европейския съюз се
Коментари Харесай

Продажбите на нови автомобили в страните от ЕС се увеличават през септември


Продажбите на нови коли в страните от Европейския съюз се усилват през септември за втори следващ месец, демонстрират данните на Европейската асоциация на автомобилостроителите (ACEA), съобщи ДПА.

Броят на новите леки коли, регистрирани за първи път, нараства през предишния месец с 9,6 % на годишна база, откакто през август се увеличи с 4,4 на 100.

ACEA обаче прецизира, че годишният растеж на продажби на нови коли значително се образува с помощта на сравнението със септември 2021 година, когато дефицитът на полупроводници ограничи производството на моторни транспортни средства.

В България през септември са регистрирани 2117 нови коли, което е нарастване спрямо 1446-те през същия месец на предходната година, сочат данните на ACEA. Броят им обаче понижава спрямо юни (2918 нови автомобила), юли (2739 нови коли) и август (2480 нови автомобила) през тази година.

В Германия е регистриран растеж на продажбите на нови леки коли от 14,1 % през септември по отношение на същия месец на предходната година, а в Испания с 12,7 на 100. Във Франция (5,5 процента) и Италия (5,4 на сто) обаче нарастването им е по-скромно, отбелязва ДПА.

През първите 9 месеца на година продажбите на коли в Европейски Съюз понижават с 9,9 % до 6,78 милиона леки коли, макар позитивните резултати през последните два месеца на този интервал. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР