Продажбите на нови автомобили в Китай през януари се сринаха

...
Продажбите на нови автомобили в Китай през януари се сринаха
Коментари Харесай

Продажбите на автомобили в Китай се сринаха с 15,8%

Продажбите на нови коли в Китай през януари се сринаха с 15,8 % по отношение на година по-рано, заяви най-голямата индустриална асоциация в страната в понеделник. Това е седмият следващ месец на намаляващи продажби на най-големия авто пазар в света.

Китайската Асоциация на автомобилните производители показва, че продажбите са намалели до 2,37 милиона през предишния месец. През декември те се сринаха с 13 %, а през ноември - с 14 %.

Поднебесната империя се пробва да се пребори със закъснение на икономическия напредък, както и с следствията от комерсиалната война със Съединените американски щати. Тези фактори способстват за първото стесняване на пазара от повече от две десетилетия.

Пекин в този момент се пробва да убеди потребителите да развържат кесиите и даде обещание дотации, които да поддържат продажбите на някои коли, в това число електрически автомобили.

Представители на асоциацията показват също, че януарските и февруарски продажби страдат и от Лунната нова година, защото клиентите забавят решението за покупка за след фестивала.

Продажбите на електрически автомобили обаче не престават да порастват, достигайки общо 95 700 през януари, или 140 % растеж на годишна база. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР