Продажбите на луксозни стоки в световен мащаб са се насочили

...
Продажбите на луксозни стоки в световен мащаб са се насочили
Коментари Харесай

Катастрофа и на пазара на луксозни стоки

Продажбите на първокласни артикули в международен мащаб са се насочили към рекорден срив през идващите няколко месеца на фона на намаленото търсене поради пандемията от COVID-19, сочат данните от отчет на Bain & Company представени от Си Ен Би Си.

Според консултантската компания продажбите на първокласни артикули, измежду които облекла, бижута, часовници, козметични артикули и аксесоари, ще намалеят с сред 50 и 60% през тримесечието, което ще приключи през юни.

Ниското търсене се дължи главно на карантинните ограничения по света, които принудиха доста хора да останат по-домовете си и доста магазини да затворят порти.

Макар че на някои места ограниченията за ограничаване на разпространяването на ковид стартират да се разхлабват, от Bain предвиждат стесняване на пазара за първокласни артикули с сред 25 и 35% до края на годината.

„ Пазарът на първокласни артикули ще се възвърне, само че промишлеността ще премине през дълбоки промени “, разяснява Клаудиа  Д’Арпици, водещ създател на отчета.

Консултантската компанията McKinsey & Company също показа отчет за бранша, съгласно който световните доходи от продажбите на първокласни артикули ще се свият сред 35% и 39% през 2020 година спрямо 2019 година Според разбора в случай че магазините на компаниите в бранша останат затворени за 2 месеца, към 80% от търгуваните на борсата фешън компании в Европа и Северна Америка ще имат съществени финансови усложнения.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР