Продажбите на кондоми са спаднали доста по време на пандемията

...
Продажбите на кондоми са спаднали доста по време на пандемията
Коментари Харесай

Пpoдaжбитe нa кондоми ca cпaднaли драстично пo вpeмe нa пaндeмиятa

Продажбите на кондоми са спаднали много по време на пандемията според най-големият производител на контрацептиви в света. Малайзийската компания Karex записва 40% спад в продажбите в рамките на последните две години, написа Business Insider.

Компанията основава към 5,5 милиарда презерватива годишно и е доставчик на марки като Durex и ONE Condoms. Освен това основава персонални марки презервативи.

В началото на пандемията Karex смята, че търсенето на кондоми ще нарасне, заради това, че хората прекарват доста време затворени у дома. Това заяви главният изпълнителен началник на Karex Го Миа Киат през март 2020 година, показан от Bloomberg.

Реалността обаче излезе друга - вместо търсенето да нарасне, то бележи срив и засегна редица производители на конрацептиви. Причината е спирането на публичния живот. Според главния изпълнителен началник търсенето ненадейно е спаднало на фона на затварянето на хотелите по време на локдауните.

Традиционните в някои страни тактики за разпространение на презервативи също бяха засегнати от пандемията. " В Обединеното кралство да вземем за пример Националната здравна работа затвори множеството клиники за полово здраве, които раздават презервативи ", заяви Киат.

Компанията записва загуба за фискалната 2020 година, приключваща през юни - първата година на загуба за компанията, след като стана социална през ноември 2013 година. Цената на акциите на компанията падна с 50% през 2021 година

С премахването на рестриктивните ограничения продажбите на презервативи се покачват. Karex обаче има намерение производството на медицински ръкавици, което значи прогрес по време на пандемията. Подобни първоначални материали и технологии се използват при производството на презервативи, споделя ръководителят на компанията.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР