Продажбите на iPhone 14 са определящи не само за бизнеса

...
Коментари Харесай

Защо мнозина се интересуват от продажбите на iPhone 14


Продажбите на iPhone 14 са определящи освен за бизнеса на Apple, само че и за трендовете в цялата ИТ промишленост (снимка: CC0 Public Domain)

Колко iPhone 14 са продадени досега, ще се купуват ли повече по празниците, ще има ли доставки? В последна сметка тези въпроси би трябвало да вълнуват единствено управлението на Apple, само че в реалност цялата ИТ промишленост „ слухти “ за цифрите.

Когато мислим за Apple, най-често се сещаме за iPhone. Или може би за Mac. Или за остарелия музикален плейър iPod. Когато слушаме и четем за приходите на Apple, измервани в десетки милиарди долари в брой и търгуеми скъпи бумаги, евентуално си представяме купчина пари, по-голяма от всичко, което сме виждали нарисувано в анимационен филм.

Калифорнийският софтуерен колос постоянно регистрира приходите и облагите си. Сега основни за постъпленията са разновидностите iPhone 14, най-новите часовници на Apple и надградените AirPods Pro. Данните за тях са „ лакмус “ и знак за здравето за международната стопанска система, споделят анализаторите.

Проучванията демонстрират, че доста хора са все по-убедени, че светът е навлязъл в мъчителна криза, която може да продължи дълго време. Финансовите резултати на Apple са освен това от доходи на една частна компания – те са ветропоказател, който приказва за процесите и трендовете в световната стопанска система.
още по темата
Технологичната промишленост, която всекидневно върви добре в последните десетилетия, стартира да усеща паренето по краката си от новата икономическа рецесия. Уволнения, съкращения, заледяване на наемането – всичко това е притеснително.

За доставките на смарт телефони по света се чака да спаднат с повече от 6% тази година – до 1,27 милиарда броя, заради композиция от фактори, която пазарният откривател IDC разказва като „ рекордна инфлация, геополитическо напрежение и други макроикономически провокации, доста понижили потребителското търсене “.

На този декор продажбите на Apple, изключително на новия ѝ модел, са знак за действителното потребителско държание – значим знак за цялата ИТ промишленост.

Има и още един фактор. Анализаторите показват, че през последните три години Apple беше „ бенефициент “ на ковид-пандемията, наред с редица хардуерни компании. Принудата за работа и учене от къщи изкривиха потребителски разноски. Сега обаче данните са продажбите са знак за действителното потребителско държание, споделят експертите.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР