Продажбите на хибридни автомобили достигнаха крайъгълен камък в Европа през

...
Продажбите на хибридни автомобили достигнаха крайъгълен камък в Европа през
Коментари Харесай

Хибридите се изравниха по пазарен дял с дизеловите коли в Европа

Продажбите на хибридни коли доближиха крайъгълен камък в Европа през предходната година, като заеха същия пазарен дял като дизеловите. Междувременно електрическите модели набират все по-голяма известност, демонстрират данни от промишлеността, представени от Агенция Франс Прес.

По калкулации на Европейската асоциация на автомобилните производители през 2021 година хибридните коли съставляват близо 20% от новите леки коли, регистрирани в 27-те страни от Европейски Съюз, като се изравняват с дизеловите коли с 1,9 милиона продадени бройки.

Това е нарастване по отношение на 11,9-процентния пазарен дял на хибридите през 2020 година

Самозареждащите се хибридни коли се задвижват от стандартен мотор и електромотор, който се зарежда по време на придвижване. Автомобилните производители вършат и плъг-ин хибриди, които се движат с електрическата си батерия, до момента в който силата им се изчерпа, и по-късно с гориво. Пазарният им дял се е нараснал до 8,9% през предходната година.

През 2021 година са продадени близо 880 000 изцяло електрически автомобила, което съставлява 9,1% от общия брой регистрации на коли.

Продажбите на електрически автомобили набъбнаха с помощта на държавните тласъци за закупуването им и увеличаващото се произвеждане. През 2019 година те представляваха по-малко от два % от пазарния дял, а през 2020 година - 5,4 %.

Възходът на електрическите и хибридните транспортни средства се случи през година, в която общите продажби на коли в Европа спаднаха до най-ниското си равнище за последните три десетилетия. Производителите на коли бяха наранени от пандемията и дефицита на основни съставни елементи. Според данните продажбите на дизелови коли в Европа са намалели с една трета през предходната година.
 Всички нови здания в Англия наложително ще имат зарядни станции за електрически автомобили
Всички нови здания в Англия наложително ще имат зарядни станции за електрически автомобили

По силата на нов закон
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР