Продажбите на дребно на водка в Русия са достигнали 6,05

...
Продажбите на дребно на водка в Русия са достигнали 6,05
Коментари Харесай

Руснаците са изпили с 11% повече водка през юни

Продажбите на дребно на водка в Русия са достигнали 6,05 милиона декалитра* през юни, което е с 10,6% повече спрямо миналата година, оповестяват от Националния съюз за отбрана на правата на потребителите.

През първата половина на годината са продадени 36,7 млн. дка водка, което също съставлява растеж от 7,5%, оповестява " Интерфакс ".

Продажбите на коняк също се усилват - през юни с 8,9% до 0,92 млн. дка, а през шестте месеца - с 3,5% до 5,8 млн. дка.

На пазара на вино максимален растеж означават шампанското и пенливите виновност. През юни руснаците са закупили с 10,1% повече, в сравнение с година по-рано, а за първата половина на годината - с 6,3% повече. Продажбите на вино също означават растеж, само че алегоричен с 1% за юни месец и 1,6% за първите шест месеца на годината.

При продажбите на нискоалкохолни питиета (с алкохолно наличие не повече от 9 градуса) растежът е с 1.6 за месеца и 1.8 за полугодието.

През юни са продадени общо 17,2 млн. дка алкохолни питиета (без бира, питиета на бирена основа, сайдер, поаре и медовина), което е с 5,8% повече от предишния юни. През първата половина на годината те са 103,3 млн. дка (с 3,9% повече).

Политиката на ръководство от времето на Владимир Путин постанова все по-високи цени на алкохола в страна, в която се пие по традиция доста, само че и разпространява един нов модел, по образеца персонално на президента, на трезвеност.

Последното сериозен растеж на продажбите на твърда алкохол в Русия - при започване на епидемията от ковид - бяха обяснени с това, че поради неналичието на дезинфектанти руснаците употребяват водка. Заради неналичието на дезинфектанти хората се дезинфекцират външно с водка, а не вътрешно, изясни тогава ръководителят на Съвета на федерацията Валентина Матвиенко.

*декалѝтър - мерна единица за съдържимост, равна на 10 литра
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР