Продажбите на Citroen нарастват със 7% през 2021 г. въпреки ...

Продажбите на Citroen нарастват със 7% през 2021 г. въпреки

Продажбите на Citroen нарастват със 7% през 2021 г. въпреки недостига на чипове

Продажбите на Citroen нарастват със 7% през 2021 година макар дефицита на чипове Марката на Stellantis бележи нарастване на продажбите във всички райони, подкрепена от мощните резултати на дребния хечбек C3 и микробуситеПрепоръчай (0)
Глобалните продажби на френската автомобилна марка Citroen са нарастнали със 7 % през 2021 година на фона на дефицита на полупроводници, записвайки растежи във всички райони, оповестява Automotive News Europe.

Марката на Stellantis регистрира 796 868 регистрации на нови транспортни средства, като 624 140 от тях са в Европа, което съставлява нарастване от 1,2 % на годишна база. Общо 61 695 са продадените коли в района на Близкия изток и Африка - годишен растеж от 12 на 100. За Южна Америка броят доближава 48 615, или нарастване от 39%. Продажбите на марката в Китай нарастват със 102% до 41 391 броя, а тези в Индия и Азиатско-тихоокеанския район се усилват с 14% до 8665 броя.

Основният мотор за Citroen беше търсенето на микробуса Jumper, до момента в който продажбите на Berlingo се свиват с 24 %.

Със мощни дебюти в Китай могат да се похвалят C5 X и C4 - първият от двата модела регистрира продажби от 12 хиляди броя за второто полугодие, до момента в който при втория те възлизат на 72 962 броя за цялата 2021 година

Berlingo и SpaceTourer евентуално ще отчетат внезапен спад на продажбите през 2022 година, защото Stellantis прекрати продажбата на версиите с мотори с вътрешно горене за Европа в интерес на изцяло електрическите аналози.

Малкото електрическо четириколесно транспортно средство Ami регистрира 9 183 продажби за предходната година.

През последните години Citroen не съумява да реализира задачите за продажби, сложени от някогашния основен изпълнителен шеф на марката Линда Джаксън (сега основен изпълнителен шеф на Peugeot). В същото време плануваното уголемение в Китай по този начин и не се осъществя.

Сегашният началник на Citroen Винсент Коби желае да усили продажбите отвън Европа, по-специално в Индия благодарение на дебюта на дребния хечбек C3.

По-рано този месец Stellantis разгласи, че марките Citroen, Peugeot и Opel ще продават единствено напълно електрически версии на своите компактни и междинни пътнически ванове в Европа, като от януари ще отпаднат версиите с високи равнища на излъчвания с мотори с вътрешно горене. Това решение би трябвало да подсигурява бъдещата жизненост на тези модели, споделят ръководителите на въпросните марки, част от Stellantis.

Въпросните модели съставляват пътнически версии на леките търговски микробуси, като бизнес клиентите могат да продължат да поръчват стандартни микробуси, както и купувачите в множеството страни отвън Европейския съюз (ЕС) и Англия (които споделят едни и същи правила за емисиите), в това число Швейцария и Балканите, акцентират марките.

Източник: investor.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg