Продажби за над 15 млн. лева са реализирали български производители

...
Продажби за над 15 млн. лева са реализирали български производители
Коментари Харесай

Над 15 млн. лв. е реализираният износ през 2017 г. от български производители, заедно с Лидл България

Продажби за над 15 млн. лв. са осъществили български производители в магазини на Lidl в Европа през 2017 година Благодарение на партньорството си с Лидл България над 20 български компании осъществят продукция отвън страната. Веригата регистрира и сериозен растеж на размерите от български производители в страната – към този момент 31 снабдители създават 87 продукта като част от продуктовата линия " Родна стряха ".
Тези резултати бяха показани през днешния ден от основния изпълнителен шеф на Лидл България Милена Драгийска, министъра на земеделието и храните Румен Порожанов, ръководителя на Националния браншови съюз на хлебопроизводителите и сладкарите (НБСХС) Мариана Кукушева и ръководителя на УС на Националната лозаро-винарска камара Радослав Радев, оповестиха от Лидл България.
„ Ние поддържаме качественото българско произвеждане. Поздравявам Лидл, че работят интензивно с българските производители и реализират доста положителни резултати. Лидл е добър медиатор в процеса на промотиране на качествени български артикули “, сподели министър Румен Порожанов.

„ Доказателство за устойчивото партньорство на Лидл България с българските производители са цифрите – отчетохме двоен растеж на български артикули под марката „ Родна стряха “ за една година и дадохме опция на български производители да осъществят експорт за над 15 млн. лева Горди сме от обстоятелството, че потребителите в 22 европейски страни се любуваха на обичайни български артикули “, разяснява Милена Драгийска.
Сред образците са впечатляващите резултатите, реализирани при износа на самун и вино - 165% растеж на продадени бутилки българско вино и съвсем двоен растеж в броя на пазарите, в които се изнася български самун. Те бяха коментирани от представителите на браншовите организации:
Според Мариана Кукушева, ръководител на НБСХС: „ През годините Лидл се трансформира в пример за лоялни и виновни търговски практики и за стабилно партньорство с българските производители “.
„ Благодарни сме на Lidl за това, че дават опция на български винопроизводители да навлязат в 8 нови европейски страни “, показа Радослав Радев, ръководител на УС на Националната лозаро-винарска камара.
Наред с постигнатия растеж при брой продукти и снабдители, Лидл вкарва и качествена иновация при млечните и месни артикули – артикули от лична плантация, обозначени със специфичен знак на опаковката. Характерното за тях е, че са създадени със първични материали от самия производител. По този метод се реализира високо качество на продукцията, прецизен надзор и се подсигурява проследяемост от съставките до крайния продукт.

Обобщените резултати за продуктова линия „ Родна стряха “*, стартирала през февруари 2017 година, включват: съвсем двоен растеж в броя артикули (от 45 на 87), 30% растеж на българските доставчиците, 20% растеж при месните, 50% растеж при млечните и 58% растеж при сладкарските произведения.
Lidl е най-голямата верига магазини за хранителни артикули в Европа, част e от немската Schwarz-Gruppe и участва в над 25 страни. В България Lidl започва своята активност през 2010 година Днес компанията има 87 магазина в 46 града и над 2 300 чиновници, а марката Lidl е затвърдила водещата си позиция на пазара на хранителни артикули. Лидл България е притежател на 7 медала Best Buy Award PRIVATE LABEL Bulgaria 2017/2018 за най-хубаво съответствие цена-качество на артикули със лична марка и 7 оценки QUDAL – QUality meDAL 2016/2017 за най-високо качество на артикули със лична марка в България.
* Данните са за февруари 2018 година, по отношение на март 2017 година
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР