Продажбата на мартеници в Пловдив тази година започна още в

...
Продажбата на мартеници в Пловдив тази година започна още в
Коментари Харесай

Месец преди Марта: Пижо и Пенда на сергии в Пловдив, вижте н...

Продажбата на мартеници в Пловдив тази година стартира още при започване на февруари, а първите маси към този момент задават трендовете. Месец преди да пристигна Баба Марта 5 сергии са изложили обичайните декорации, които оферират. Те са ситуирани на Главната към постройката на Общината и Централна поща. На Джумаята към момента липсват щандове.



Интересът при започване на февруари е слаб, описват търговците. Все отново не липсват и такива, които се стопират да прегледат и купят. Това са най-вече хората, които ще пращат мартенички за чужбина и купуват по-рано, с цел да има време да стигнат до приятелите и роднините им.



Тенденцията, която диктуват тази година първите търговци, е към завръщане на по-традиционните плетки. При гривните съвсем не се виждат вплетени влакна с разнообразни от червен и бял цвят. Част от тях са с пискюл или цвете.



Сноп от 10 червено-бели мартенички се търгуват от лев нагоре, като цената им зависи от сложността на направата. Пижо и Пенда в междинен размер пък са сред 5 и 6 лева, а огромните над 20 лева.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР