Продажбата на къщата за гости на фолкпевеца Милко Калайджиев в

...
Продажбата на къщата за гости на фолкпевеца Милко Калайджиев в
Коментари Харесай

Нови проблеми с къщата на Милко Калайджиев

Продажбата на къщата за посетители на фолкпевеца Милко Калайджиев в родопското село Мезек удари за повторно на камък.

На търга, проведен от Националната организация за приходите, на 11 септември не е била подадена нито една оферта, оповестиха от ведомството. Така се е провалил и вторият опит за продажба, при който къщата за посетители бе препоръчана против първична цена, от която да започва наддаването, в размер на 450 000 лв.. Цената бе понижена на 75% от цената на първия търг, на който парцелът търсеше нов притежател, подготвен да извади 600 бона.

От Национална агенция за приходите прецизираха, че следва да се провежда трети търг. На него според наредбите на Данъчно-осигурителния процесуален кодекс къщата за посетители ще бъде препоръчана на половин цена от тази на първото наддаване, т.е. против 300 000 лв.. " Процедурата по образуване на нова продажба е в ход. Конкретната дата на търга зависи от връчването на съответните документи на длъжника “, прецизираха от приходното ведомство.

Самият Милко Калайджиев, прочут и с прозвището Мустак №1 на републиката, не обича да приказва за къщата за посетители в Мезек. Помолен за коментар дали му е мъчително, че ще би трябвало да се раздели с парцела си при един от предходните опити за продажба, артистът съобщи, че към този момент му е все тая и не му се приказва.

Междувременно къщата продължава да работи и да приема посетители. Нощувката коства 90 лв. за стая, пише  " Телеграф “.

До продажбата от Национална агенция за приходите се стигна след инспекцията на фонд " Земеделие “ на всички къщи за посетители, направени с европари по Програмата за развиване на селските региони 2007-2013 година След инспекцията бе оповестено, че Калайджиев би трябвало да върне към 304 000 лв. поради несъблюдение на бизнесплана. Още по време на инспекциите артистът разгласи, че е безупречен, къщата работи по предопределение и няма защо да се опасява.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР