Продажбата на електромобил може да отнеме от 2 до 4

...
Продажбата на електромобил може да отнеме от 2 до 4
Коментари Харесай

Автодилърите в скандинавските държави пренебрегват електромобилите

Продажбата на електрически автомобил може да отнеме от 2 до 4 часа, тъй като доста от клиентите не са осведомени с новата технология

© Kim Kyung Hoon Още по тематиката
Panasonic създава акумулатори за електроколи без кобалт

Високата цена на метала кара японската компания да търси нови благоприятни условия
3 юни 2018
Spark удвои броя на електрическите автомобили си в София до 60

Компанията за споделени транспортни услуги възнамерява 20 000 клиенти и 100 електрически коли до края на 2018 година
4 апр 2018
Renault-Nissan-Mitsubishi ще създава електроколи с ново потомство акумулатори

Компаниите избират батериите на твърди електролити и електроди поради по-ниските разноски и по-дългата им издръжливост
15 мар 2018
Ford също залага на електрическите коли

Компанията ще вложи 11 милиарда $ в развиването им до 2022 година
17 яну 2018
Автомобилни компании дават обещание да съблюдават етичните правила при доставката на кобалт

Металът е нужен за производството на литиево-йонни акумулатори за електрически коли
4 дек 2017 Дори и в скандинавските страни, които са мощно ангажирани с опазването на околната среда, мъчно се продават електрически коли. Вината за това частично е...на продавачите. Проучване на научното списание Nature, представено от Quartz, демонстрира, че производители и дилъри издигат стена пред своите клиенти, когато става въпрос за електрически автомобили. И може би повода към момента в това, че търсенето на стандартните коли остава високо и производителите търсят метод да се възползват оптимално от него. Въпреки рестриктивните мерки за каране на дизелови машини.

" Електромобилите не си костват "

Датският университет взема решение да напряко изследване и изпраща клиенти под прикритие да посетят 82 търговци и производители в Дания, Финландия, Исландия, Норвегия и Швеция. Купувачите са помолени да останат неутрални, без да демонстрират желания към избран вид транспортно средство, направени са 126 срещи.

Оказва се, че в множеството случаи дилърите не дават вярна информация за електрическите автомобили, дори постоянно пропущат да упоменат за тях или пренебрегват това изцяло (в 77% от случаите). В дребното пъти, в които електрическите автомобили се загатват, продавачите насочват клиентите към дизеловите или бензинови транспортни средства.

Част от консултациите приказват за некомпетентност: Изследователите са записали диалози, от които се схваща, че им липсват съществени познания за електрическата технология на колите. Най-вече доминира лъжливата информация. " Не купувай електрически автомобил, ще те срине финансово ", споделя един от записаните продавачи. " Разполагаме с този електроавтомобил, само че той подвига най-вече 80км/час ", изрича се некадърно различен.

Още са прекомерно разнообразни за нас

За да се промени това, ще би трябвало време. Продажбата на електрически автомобил може да отнеме от 2 до 4 часа, тъй като доста от клиентите не са осведомени с новата технология. Печалбата от продажбите на електрически коли също по този начин може да бъде по-ниска от тази на общоприетите коли, тъй като водещите производители залагат на обичайните модели.

Електрическите коли би трябвало да доближат цените на обичайните коли почти до 2025 година, което постанова и смяна на бизнес модела към по-ниска себестойност.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР