Продажба няма, има покупка. И тя не е от Булгаргаз“,

...
Продажба няма, има покупка. И тя не е от Булгаргаз“,
Коментари Харесай

Енергийният министър: Продажба на газ няма, има покупка и то на по-ниска цена

„ Продажба няма, има покупка. И тя не е от „ Булгаргаз “, а от „ Булгартрансгаз “. Закупените количества се съхраняват в Чирен. На 24 февруари междинната била 151 лв., а те са закупили за 120 лв., което значи 32 лв. по-малко. Само някогашният министър председател може да каже къде има корупция, както и някогашният енергиен министър “, изясни на брифинг министърът на енергетиката Александър Николов.

Той сподели принтирани листове с цитати на заглавия от разнообразни медии, отразили образуването на опашки и упрекна ГЕРБ, че били спонсорирали новината. 

„ Всички видяхме постовете във Facebook и от кой са спонсорирани. Нека някогашният министър председател и някогашният му енергиен министър да обяснят за какво провалиха доставките на азерски газ. В миг на рецесия и война градивната съпротива се пробва да всява суматоха и да натрупа политически дивиденти. Да всяваш суматоха в деня на Националния празник е меко казано обидно “, сподели Николов. 

Той акцентира, че изнесените изказвания в последните два дни не били просто погрешни, а откровени неистини. 

„ Ако някой си прави илюзията, че сходни опити за политически дивиденти, трупани на гърба на обществото, във време на геополитическа рецесия, за мен е обидно ”, сподели още министърът на енергетиката.

В момента по отношение на 2021 година има с към 15% повече количество горива. Дизелът предходната година март е бил 210 млн. лева а през тази е 243 млн. лева Наличностите от бензин са 53 млн. литра при 48 млн. литра преди година, разясни Николов. Той уточни и че цените на нефта през последния месец са скочили доста, което способства за високите цени на горивата.

Министърът отхвърли да има договорка за газ на двойно по-ниска цена по мотив на претенции отговор от Делян Добрев, че след започване на войната в Украйна на газовата борса е подписана договорка за повече от 4 хиляди мегаватчаса на половин цена.

Още от средата на февруари добивът от газохранилището в Чирен е стеснен до най-малко или прекратен, когато е допустимо. Добивният сезон е продължен с още един сезон, изясни Николов.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР