Продадоха на търг в американския град Рино дънки от ерата

...
Продадоха на търг в американския град Рино дънки от ерата
Коментари Харесай

Продадоха на търг най-старите дънки в света за 114 000 долара

Продадоха на търг в американския град Рино дънки от ерата на „ златната тресчица “. Те са открити в сандък от парахода SS Central America, потопен през 1857 година край крайбрежията на Северна Каролина, оповестява „ Лос Анджелис таймс ”.

Организаторите на търга нарекоха панталоните „ най-старите дънки в света “. Те бяха продадени за 114 000 $, макар различията на специалистите за марката на дънките.

Откритият в кораба чифт е с 16 години по-стари от първия панталон, публично създаден от компанията Levi Strauss & Co. през 1873 година В същото време е известно, че притежателят на марката Леви Щраус по това време е бил търговец на едро на галантерия, тъй че откритият детайл от сандъка може да е ранна версия на първия модел дънки, заяви bTV.

Според описанието на партидата упоменатите панталони се смятат за едни от най-старите дънки, намирани в миналото. Те са на към 142 години и са запазили качеството си, т.е. към момента могат да се носят.

От потъналия транспортен съд също бяха извадени златни монети и слитъци, които след това бяха оповестени за продажба за 103 200 $.

Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР