Прочутият квартал е известен с неоново осветените витрини, зад които

...
Прочутият квартал е известен с неоново осветените витрини, зад които
Коментари Харесай

Секс работнички шестваха в защита на Червените фенери в Амстердам

Прочутият квартал е прочут с неоново осветените витрини, зад които секс работничките стоят, с цел да притеглят клиенти. Носейки маски, с цел да запазят анонимността си, както и плакати с текстове като " Спасете квартала на алените фенери ", деятелите потеглиха към кметството, където се организираше спор по тематиката с кмета Фемке Халсема.

Общината желае да затвори обществените домове в квартала на алените фенери и да отстрани легалната проституция в региона , който се намира в центъра на града, поради престъпността и буйното държание на посетителите и туристите.

" Наистина не сме съгласни с решенията, които оферират и постановат, те даже не договарят с организациите на работещите в секс промишлеността ", съобщи Сабрина Санчес.

Активистите стачкуваха и против решението на града да затваря обществените домове по-рано през уикендите.

Градските управляващи желаят да основат сексуален център със 100 места за полови служащи, места за работни почивки и други улеснения. " Не желаеме да бъдем изселвани, нито в сексуален център, нито където и да било другаде ", съобщи служителка, поискала анонимност.

" Направете нещо против дилърите на опиати, направете нещо против неуважителното държание ", добави тя, четейки петиция по време на персонална среща с кмета. " Преместването ни далеко не взема решение казуса, а единствено го реалокира ", акцентира тя.

Халсема съобщи, че не ги упреква, а проблемите са резултат от несъразмерния туризъм, престъпността и други проблеми. " Но обстановката в центъра на града става доста проблематична и ние би трябвало да намерим решение ", добави тя.

Във вторник Амстердам разгласи и началото на акция, която да разубеди туристите да посещават града единствено с цел да се забавляват, да пият или да използват опиати и да посещават известния квартал на алените фенери. Градът разгласи и възбрана за пушене на канабис по улиците на квартала на алените фенери.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР