Прочутият италиански архитект Ренцо Пиано представи официално проекта си за

...
Прочутият италиански архитект Ренцо Пиано представи официално проекта си за
Коментари Харесай

Прочут архитект представи проект за нов мост в Генуа

Прочутият италиански проектант Ренцо Пиано показа публично плана си за нов мост в Генуа, който е негов роден град.

На 14 август в западната част на града рухна сектор от моста „ Моранди ", който бе част от магистралната мрежа на региона Лигурия. Загинаха 43 души.

Малко по-късно Ренцо Пиано предложи на регионалния шеф на Лигурия, в която се намира Генуа, план на нов мост на мястото на отчасти срутилия се. Днес на конференция световноизвестният проектант показа публично плана си.

„ Новият мост би трябвало да издържи 1000 години и ще бъде от стомана ", сподели Ренцо Пиано, представен от Франс прес и Българска телеграфна агенция. „ В него ще има нещо, което ще припомня на транспортен съд ", добави той. „ Новият мост ще бъде с по-фина структура, ще има характерно лъчение и светлина ", добави Пиано, уточнявайки, че мостът ще е бял.

Кметът на Генуа Марко Бучи пък разгласи организирането в идните месеци на интернационален конкурс за възобновяване на квартала под моста. Това се постанова защото разрушаването на отломките от моста, ще наложи и разрушаването на част от жилищните блокове, намиращи се под него.

Архитектът Ренцо Пиано е притежател на премията " Притцкър " през 1998 година Най-известните му планове през последните десетилетия са музеят " НЕМО " в Амстердам, реконструкцията на Потсдамския площад в Берлин, планът за небостъргача London Bridge Tower на брега на река Темза.

Един от най-впечатляващите планове на Ренцо Пиано е културният център на името на Жан-Мари Жибау в Нова Каледония, издигнат за интервала 1991-1998 година / Бтв

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР