Прочутият испански цигулар за пореден път гостува в България като

...
Прочутият испански цигулар за пореден път гостува в България като
Коментари Харесай

Чувствената цигулка на Ара Маликян ще озвучи Античния театър

Прочутият испански цигулар за следващ път гостува в България като част от международното си турне. За концерта си на 3 септември той избра емблемата на Пловдив - Античния спектакъл. Музиката, с която цигуларят потегля да обикаля света, този път е отдадена на дребния му наследник Кайро и връщането към въображението на детството.

„ Турнето ми е резултат от това да виждам по какъв начин синът ми пораства. Това е срещата с детето, което бих мечтал да бъда. Това е респект към тези същества, които са свободни като птици ”, споделя Ара за новия си план. „ Магията е всеки ден да правиш открития и да се възхищаваш от всеки нов път, без значение къде ще те води ”, добавя цигуларят.



За да показа новия си музикален план, Ара Маликян ще докара в Пловдив свои правилни другари и сътрудници – фамозни испански музиканти от кубински генезис. Отново трикратно номинираният за Грами джаз пианист Иван (Мелон) Люис, басистът и композитор Иван Руис Мачадо и Георвис Пико Милано – барабанист с повече от 26 години наличие на международната класическа и джаз сцена.



Ара Маликян е испански цигулар от арменски генезис, роден в Бейрут. Избира да живее в Мадрид и е провъзгласен за цигулар №1 на Испания. Виртуозен с цигулката и притежаващ неповторима техника за осъществяване на класическа музика, Ара е не по-малко прочут диригент, композитор, ефирен водещ, създател на музикален квартет „ Паганини “ и... даже кино артист! Музикални критици дефинират неговото изпълнителско изкуство като едно от най-оригиналните, ескцентрични и новаторски в международен мащаб. Завладяващата ескпресивност, пламенност и влудяваща сила е това, което от първата секунда сграбчва публиката на самобитния цигулар.



Наред с произведения на обичани типичен композитори - Бах, Моцарт, Паганини, Вивалди, Сарасате - Маликян извършва и авторски части, както и музика от разнородни етнo култури: арабска, арменска, еврейска, испанска, циганска - постоянно в рок, джаз или фолк обработка. По време на концертите му постоянно звучи и кино музика.



Годишният му изпълнителски график включва към 450 концерта в най-различни места на планетата.

Концертът на Ара Маликян стартира от 20.00 часа на Античен спектакъл - Пловдив.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР