Прочутият германски фестивал Октоберфест бе тържествено открит в Мюнхен, съобщава

...
Прочутият германски фестивал Октоберфест бе тържествено открит в Мюнхен, съобщава
Коментари Харесай

В Мюнхен започна Октоберфест

Прочутият немски фестивал " Октоберфест " бе тържествено открит в Мюнхен, оповестява Българска телеграфна агенция.

Тазгодишното издание на фамозния немски фестивал на бирата " Октоберфест " запична по традиция с охолно разкриване в Мюнхен на обед през днешния ден. Точно в 12:00 ч. локално време кметът на Мюнхен Дитер Райтер откри публично фестивала, като отвори първата бъчва с бира, изричайки обичайното: " Ozapft is " ( " Отворено е " на баварски диалект) и след това подаде първата халба на баварския министър председател Маркус Зьодер. 

Тази година се чакат най-малко 6 милиона гости на световноизвестния бирен фестивал в Германия. Нещо повече, тази година фестивалът ще продължи с два дни повече от нормално - той е продължен след първия уикенд на октомври до вторник, 3 октомври, когато е и националния празник, отдаден на обединяването на Германия.

Събитието обаче е леко помрачено от обстоятелството, че тази година литър бира коства сред 12,60 и 14,90 евро, което е с към 6,1 % повече от миналата година.
 
За първи път тази година на територията на фестивала ще се предлага безвъзмездна питейна вода от четири автомата.

Около 600 полицейски чиновници ще се грижат за сигурността по време на бирфеста. На място ще има и 450 парамедици и 55 лекари. Отново от съображения за сигурност на територията на фестивала е неразрешено да се носят по-големи чанти и раници.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР