Прочутият археологически парк Помпей в Италия отново приема посетители след

...
Прочутият археологически парк Помпей в Италия отново приема посетители след
Коментари Харесай

Археологическият парк Помпей в Италия отново приема посетители

Прочутият археологически парк Помпей в Италия още веднъж приема гости след облекчаването на ограничаващите ограничения поради новия ковид , заяви Агенция Франс Прес.

Руините на античния град, заровен от пепелта на вулкана Везувий преди съвсем две хиляди години, са втората най-посещавана от туристи историческа забележителност в страната след Колизеума в Рим.

Отварянето на археологическия парк става поетапно , все пак през днешния ден в античния амфитеатър на Помпей нямаше нито един клиент. На чужденците е неразрешено да влизат в Италия до юни . Малко по-малко от 4 милиона души посетиха Помпей през 2019 година

Посещенията в археологическия парк се реализират по нови правила . Посетителите ще се движат по тъкмо избран наложителен маршру т, втори ще бъде препоръчан след 9 юни.

Часовете за посещаване се резервират авансово , цената на билета е пет евро. Всички посетители на комплекса ще минават през наложителна отдалечена инспекция на телесната температура .

Сред първите гости в парка през днешния ден е двойка американци от Детройт, които карантината заварва в Помпей. Те пробвали да прегледат останките на античния град тъкмо преди карантината, само че не съумели. Оттогава те са в апартамент чартърен в Помпей.

" Фантастично е, струва си да се чака, с цел да го види човек ", споделя Колийн Хюсън.

Валентина Рафоне, която е на 48 години и съвсем от двадесет години работи като екскурзовод в Помпей, споделя, че усеща " възприятие на празнина, на горест ". Само ние, екскурзоводите, сме тук и някои публицисти, прибавя тя.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР