Прочута кибербанда за рансъмуер атаки възкръсна с цялата си мощ(снимка:

...
Прочута кибербанда за рансъмуер атаки възкръсна с цялата си мощ(снимка:
Коментари Харесай

Кибербандата REvil вилнее отново след кратка пауза


Прочута кибербанда за рансъмуер офанзиви възкръсна с цялата си мощност
(снимка: CC0 Public Domain)

Рансъмуер бандата REvil се появи на сцената още веднъж, откакто за известно време изчезна след офанзивата против Kaseya при започване на юли. Изследователи по сигурността обявиха, че всички тъмни уеб страници на групата за крипто-изнудвания – в това число уеб сайтът за заплащания, общественият уебсайт на групата, чатът за помощ и бюрото им за договаряния – са паднали офлайн на 13 юли, а в този момент са още веднъж онлайн.

Първите известия за „ възкръсването ” на групата се появиха из обществените медии във вторник. Изследователи по сигурността от Recorded Future и Emsisoft потвърдиха, че огромна част от инфраструктурата на рансъмуер-групата е още веднъж онлайн.
още по тематиката
Експертът по рансъмуер Алън Лиска сподели пред, че множеството хора чакат REvil да се върне, само че с друго име и нов вид на изнудваческата си стратегия.

„ Определено беше станало много горещо за тях за известно време, тъй че трябваше да оставят органите на реда да се успокоят. Проблемът е, че в случай че това в действителност е една и съща група, употребявайки същата инфраструктура, те в действителност „ не са си купили никаква отдалеченост ” от правоохранителните органи или откриватели ”, изясни Лиска.

Доклад от охранителната компания BlackFog за рансъмуер офанзивите през август откри, че REvil е виновна за повече от 23% от нападенията през предишния месец. Това е повече от всяка друга група, проследена в отчета.

Изследователският уебсайт RansomWhere пък твърди, че групата си е докарала повече от 11 милиона $ тази година, с помощта на огромни офанзиви против Acer, JBS, Quanta Computer и други компании.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР