Прочулият се в медиите като касапина от Нова Загора Диньо

...
Прочулият се в медиите като касапина от Нова Загора Диньо
Коментари Харесай

Касапинът Дюран се подигра със съдийката от Нова Загора: излъга, че убил мъжа й при самоотбрана

Прочулият се в медиите като касапина от Нова Загора Диньо Динев – Дюран, дерял гърло, пеейки мъртвопиян гръцкия фолкхит Se Perno Gia Na Sou Po на Триандафилос във разновидността му „ По, по, по “, който е известен в ромските махали. Това разкриха очевидци на случая, които са очевидци против Дюран, представени от " Телеграф ".

Дюран стоял с бутилка водка в ръка пред нонстоп магазина в региона на общинския пазар в Нова Загора, когато около него минали арбитър Галина Златева, брачният партньор й Боян и щерка им.

Семейството се прибирало от събиране за Димитровден. Боян желал да си купи нещо от денонощния, а пеещият начело Дюран го изнервил. Затова мъжът му направил забележка да не подвига звук. Тогава, без да се замисля, 44-годишният гражданин на квартал „ Шести “ извадил нож и почнал да го мушка свиреп.

Нападателят е тестван в полицията след задържането му и дрегерът е отчел 2 промила алкохол в кръвта му. Тест за опиати не е юридически, без значение че има такива подозрения, защото из града се приказва, че Дюран е постоянен употребител на неразрешени субстанции. В Окръжния съд в Сливен се удостовери информацията, че Дюран е нападнал с нож 24-годишен юноша седмица по-рано, само че от полицията са го освободили. Дори казусът не е докладван в прокуратурата, за което сега се прави инспекция.

Самият гражданин на квартал „ Шести “ стартирал във времето версията, че е с психологични отклонения и доста от хората считали, че му се разминава просто тъй като е вманиачен. Дори в махалата, където живеел, локалните имали боязън от него. Мъжът обичал коли от марката БМВ и постоянно правел присъщото за феновете на тази марка въртене на гуми по улиците. Това в допълнение предизвиквало почит и благоговение измежду съкварталците му.

Защитната версия на Дюран е, че не той е нападнал мъжа на съдийката, а Боян Златев му е налетял да го бие. По тази причина нападателят и служебният му бранител желаеха домакински арест с аргумента, че Динев направил убийството при неизбежна самозащита.

Съдът в Сливен обаче не одобри причините им. Дюран умъртви Боян Златев в петък, а погребението му бе в неделя. В понеделник Окръжният съд в Сливен го остави за непрекъснато в ареста. Според магистратите той може да извърши ново закононарушение или да се укрие. За обвиняването в ликвидиране го грозят от 10 до 20 година затвор. Нападението стана малко след 1 ч. през нощта на 26 октомври.

Според очевидци съдийката и щерка й вървели напред, а Боян изостанал. В този миг Дюран подвикнал нещо по адрес на дамите и тогава Боян му отвърнал. Други пък настояват, че се скарали поради гърленото пеене пред магазина. Безспорен все още факт е, че Дюран е забелязан да вади ножа и да го забива неколкократно в гърдите на Боян.

Съдия Галина Златева е разказала пред проверяващите, че чула звук и се обърнала. Не схванала какво тъкмо са си споделили двамата мъже, само че ги видяла към този момент в битка. В един миг нападателят се изправил, а брачният партньор й останал да лежи – той умрял съвсем незабавно след офанзивата с ножа.

Убийството няма връзка с работата на съдийката. Нито пък има общо с работата на мъжа й. Той е чиновник на „ Марица-изток “, а преди този момент работел в локална кабеларка. Освен щерка тийнейджърка имат наследник, който е студент в различен град.

Фаталната среща с Дюран била изцяло инцидентна и непредвидима. Нападателят е гражданин на ромския квартал „ Шести “ в Нова Загора. Бил нападателен и постоянно пиел алкохол. Всички знаели, че върви с нож. Учил е единствено до втори клас, незает е.

В съда стана ясно, че е остарял познайник на Темида. Досега е бил осъждан 7 пъти, най-много за обири. През 2020 година е наказан условно, откакто е заловен пийнал да кара. След това получил пробация за нанесена лека телесна щета. Адресно регистриран, само че няма непрекъснат или сегашен адрес, който да се води, че населява.

Напрежението в Нова Загора ескалира незабавно след Димитровден поради убийството на брачна половинка на арбитър Галина Златева. Хората настръхнаха още повече щом научиха, че седмица по-рано същият причинител с прякор Дюран е клал момче и полицията го е освободила.

От прокуратурата потвърдиха, че от Министерство на вътрешните работи подобен случай не им е докладван и образуваха инспекция. Хората излизаха няколко дни на митинги, даже пробваха да нахлуят в полицейското ръководство, замеряха и с яйца. Те упорстват за сигурност в обитаемото място, по думите им такава липсва.

Протестиращите желаеха оставката на шефа на полицията, който към този момент не се поддава на уличния напън.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР