Прочитът ми на нещата е именно, че няма нищо легитимно

...
Прочитът ми на нещата е именно, че няма нищо легитимно
Коментари Харесай

Николай Кокинов за ареста на Джейхан Ибрямов: Има много въпроси

Прочитът ми на нещата е точно, че няма нищо законно в дейностите по задържане на депутата Джейхан Ибрямов. Касае за свада със законността. Има няколко казуса в първичните дейности. Първо, задържането на лицето с имунитет е в несъгласие на закона. Не може да се допусна на база обществените данни, че това е „ заварено закононарушение ”, с цел да може да бъде задържан без решение за снемане на имунитета му. Няма инцидентност или случайност на закононарушението. Това съобщи Андрей Янкулов от Антикорупционния фонд в ефира на бТВ.

„ Има няколко смущаващи неща. Очевидно се касае за оперативна композиция сред Министерство на вътрешните работи и прокуратурата. Смущаващо е, че е поискано позволение за започване на следствие и задържане на лицето, само че ръководителят на Народно събрание не е дал позволение за задържането му ”, счита Николай Кокинов, някогашен градски прокурор.

„ Има доста въпроси. Защо индивидът, който е дал парите, е желае сходен вид услуга от страна на депутата? Защо пък Ибрямов се е доверил и е приел парите? Самата логичност на протичащото се буди терзания и подозрения ”, добави той.

„ Може да се преглежда случая в така наречен вкарване в капан – самодейна роля на държавните органи. Дали обаче има такова деяние на органите към това лицето да вземе тези пари – това е въпрос на нечиста сделка. Нямаме задоволително информация по проблема ”, сподели още Янкулов.

„ Проблематично е дали това не е заобикаляне на закона – посредством употреба на СРС-та по отношение на едно лице да се управлява друго лице. Ако е по този начин, има изрично нарушаване. По-големият проблем обаче е с първичните дейности по следствие – обиск на лицето, освидетелстване на лицето и претърсвания на няколко адреса, населявани от него. Всичко това е осъществено, до момента в който той още е бил с имунитет ”, изрично е той.

https://novini.bg/

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР