Прочетете още: YouTube пуска картина-в-картината за Android Google отново полага

...
Прочетете още: YouTube пуска картина-в-картината за Android Google отново полага
Коментари Харесай

YouTube инвестира 25 млн. долара в борбата с фалшивите новини








Прочетете още: YouTube пуска картина-в-картината за Android

Гугъл още веднъж поставя старания да се оправи с подправените вести, като се концентрира върху YouTube. Платформата разкри измененията, въведени във връзка с услугите и партньорствата, които имат за цел да разширят достъпа до надеждни новинарски репортажи и да отстраняват съмнителната информация.

В Съединени американски щати YouTube скоро ще демонстрира до новините в развиване свързани публикации, а акцентът ще бъде подложен върху локалните събития. На интернационално равнище, обстоятелствата от видео клиповете с избрана тематика (като кацането на Луната) ще бъдат проверявани посредством публикации на трети страни, в това число Wikipedia.

Компанията също по този начин ще похарчи 25 млн. $ за нова самодейност, която ще включва основаването на работна група за възстановяване потребителското преживяване, обвързвано с новините в YouTube. Освен това компанията ще развива тактика за цифрова просветеност, с цел да оказва помощ на тинейджърите да мислят сериозно във връзка с видео клиповете, които гледат.

Към YouTube постоянно се насочат обвинявания, че не прави задоволително, с цел да подсигурява надеждността на новините, които потребителите виждат. Ако този ход е сполучлив, това може да трансформира платформата в меродавен източник на информация. Трябва обаче да се има поради, че това е едно огромно „ в случай че “ - компанията няма изключително сполучлива история за оправянето с подправените вести.
Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР