Прочетете още: Samsung измести Intel от лидерската позиция при производителите

...
Прочетете още: Samsung измести Intel от лидерската позиция при производителите
Коментари Харесай

Intel разработва смарт очилата








Прочетете още: Samsung измести Intel от лидерската позиция при производителите на полупроводници

Intel показа извънредно леки, смарт очила Vaunt, които на външен тип по нищо не се отличават от елементарните. Те има пластмасови рамки и тежат под 50 грама, малко повече от естествени очила и много по-леки от Гугъл Glass. Очилата разполагат с лазер с ниска мощ, който прожектира червен монохроматичен облик 400 х 150 пиксела във вашите очи. Същевременно очилата не разполагат с камера.

Целта на Vaunt е да ви дава относително елементарни уведомления. От Intel акцентират, че очилата са много по-незабележими от смарт часовниците, което би ви разрешило да проверявате известията си, до момента в който сте заети с други задания. Например, те ще ви припомнят за рождения ден на ваш другар, до момента в който приказва с него по телефона. От друга страна, в случай че датчиците за придвижване дефинират, че се намирате в кухнята, Vaunt ще ви даде рецепта или лист за извършване на покупки.

Другите варианти включват Bluetooth, който може да свърже очилата със смарт телефон, процесор за приложения, компас и акселерометър, тъй че Vaunt може да каже накъде гледате и къде се намирате. Бъдещите модели евентуално ще съдържат микрофон, който работи с гласови асистенти като Alexa или Siri.

От Intel желаят очилата да „ нямат обществена цена”, да вземем за пример да ви карат да вършиме нещо, което би ви разсейвало по време на диалог. Вместо това ще можете да ги контролирате с кимване или с други по-малко забележими жестове.

По отношение на приложенията от Intel подчертаха, че Vaunt ще бъде необятно отворена платформа. Скоро компанията ще пусне също по този начин стратегия за достъп и SDK, тъй че разработчиците да могат да основат това, което те пожелаят. Програмите като цяло ще употребяват вашето мобилно устройство, само че някои приложения и характерни функционалности могат да бъде захранвани от самите очила.

Ясно е, че продуктът към момента е в ранна фаза на създаване и може да се развие по разнообразни способи. Също по този начин потребителите би трябвало да имат поради, че в последно време Intel опитва доста с портативни устройства, които в последна сметка нямаха необикновен триумф. Но въпреки всичко ще бъде забавно да се следи каква ще бъде ориста на този артикул.
Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР