Processed with VSCO with a9 presetДвойният победител в глобалното издание

...
Processed with VSCO with a9 presetДвойният победител в глобалното издание
Коментари Харесай

Любител от нашия регион спечели наградата „Гран При“ в Глобалното издание на конкурса „Huawei Next Image Awards”

Processed with VSCO with a9 preset Двойният победител в световното издание на състезанието за мобилна снимка „ Next Image Awards ”, проведен от Huawei, е от района Централна и Източна Европа ! Наградата „ Гран При “, както и първото място в категорията „ Good Night ” отидоха при надарен фен от Полша.
Престижните награди станаха владеене на полският любител-фотограф Михал Вешолек, чиято фотография „ Уловена в лъч светлина “ е, съгласно личните му думи, неговата най-късметлийска до момента. Снимката справедливо получи доста високи оценки от журито и победи с 1-вото място в категорията „ Good Night ”. А каква е историята зад нея?

Би могло да се каже, че този откъс от „ Ромео и Жулиета “ изцяло пасва на историята на фотографията. Тя е снимана в края на февруари в полския град Гданск. Михал Вешолек раказва: „ Беше снеговит зимен ден. С обичаната ми, Каролина, излязохме на вечерна разходка. За наше благополучие Шекспировият спектакъл в Гданск организираше открита галерия. Комлексът беше обкръжен от статуи и артистични илюстрации. В един миг забелязах, че Каролина стои в осветлен кръг, наслаждавайки се на някои от тях, и направих фотографията “.


Важното е да уловиш верния миг
Глобалният конкурс Next Image е отдаден на едно особено направление във фотографията – мобилната. Тя е основана за да удовлетвори потребностите на потребителите в 21. век. В днешно време съвсем всеки има смарт телефон с камера и това прави мобилната снимка доста известна.

“Мобилната снимка е чудесна, тъй като те предизвика да излезеш от къщи и да търсиш хубост на най-неочаквани места “, споделя още Вешолек.



Съвременните смарт телефони имат камери, които могат да съперничат на обичайна фотографска техника. „ Гледайки снимките-победители, ще се съгласите, че тяхното качество по нищо не се разграничава от професионалните фотографии “ – споделя Вешолек. „ Лично аз фотографирам с Huawei Mate 10, Mate 10 Pro и Nova и съм доста удовлетворен “.
Решението на журито
Членовете на журито са мощно впечатлени от многообразието и творчеството на всички участници, само че най-силен резултат върху тях е оказала фотографията,  спечелила премията „ Гран При “ – „ Уловена в лъч светлина “.

За снимката-победител Марк Любел , изпълнителен шеф на Международния център за снимка , показа “Снимката е превъзходна и мистериозна. Падащата светлина разделя фотографията на две, а в светлината на прожектора виждаме човек, който се отдалечава. Искаме да научим повече, даже откакто сме я гледали два или три пъти. Привлича ни. Задава въпроси и по едно и също време с това дава доста отговори ”.


Победителят взима всичко
Носителят на премията „ Гран При “ ще получи чек за 20 000 $, смарт телефон Huawei P20 Pro, преносим компютър HUAWEI MateBook X Pro и фотографията му ще бъде показвана в най-големите градове по целия свят. Победителите в другите категории ще получат смарт телефон Huawei P20 Pro и преносим компютър HUAWEI MateBook X Pro, а 50-те подгласници ще получат смарт телефон Huawei P20 Pro.
‘WES’ обича фотографията
Михал Вишолек, прочут още като WES, живее в полския град Сопот. Завършва „ Политически науки “ в университета в Гданск. От 3 години работи в неправителствена организация за непрофесионални фотографи в Гданск, Сопот и Гдиня. Бил е награждаван в няколко състезанието: wRamachSopotu – мобилна категория за “Most distinctive photography ”, фестивалът в Сопот за 2018 „W ramach Sopotu“, Next Image Awards 2017 – “Distinctive photography ” в категория @ALL, “APligts2017 by Artystyczna Podróż ”, където доближава до финала и печели независима галерия във Варшава и Гданск.
 Processed with VSCO with 2 preset
Ли Чангжу, вицепрезидент на отдел „ Мобилни устройства “ в Huawei България, показа “Падащите снежинки отразяват светлината по метод, придаващ спомагателна дълбочина на фотографията. Те като че ли въплъщават мистерията и празнотата на мрака. ”

Карин Рен-Кауфман , креативен шеф и интернационален представител на Leica Galleries , съобщи “Тази фотография е като приказка. Дори откакто я погледнеш няколко пъти, продължаваш да имаш възприятието, че крие някаква загадка. ”
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР