Пробно гласуване с пет специализирани устройства за електронно машинно гласуване

...
Пробно гласуване с пет специализирани устройства за електронно машинно гласуване
Коментари Харесай

Пробното гласуване във Врачанско възбуди интерес и страсти

" Пробно гласоподаване с пет профилирани устройства за електронно машинно гласоподаване стартира в обитаемоте места във Врачански изборен регион и се посреща с интерес от гласоподавателите ", заяви ръководителят на Районната изборна комисия (РИК) във Враца Камелия Татарска.

Устройствата, известни като машини за гласоподаване, на първо време бяха демонстрирани в селата от община Враца. Избирателите от обитаеми места в общините Мездра, Мизия, Оряхово и Бяла Слатина могат да пробват да гласоподават машинно. Една от машините с демо версия се намира в РИК-Враца, която се обитава в постройката на Областната администрация.

Камeлия Татарска разяснява, че ползата измежду гласоподавателите, изключително по-възрастните, да гласоподават пробно е огромен.
свързани новини3785на 09.07.2021
" В обитаемоте места, където устройствата нормално се слагат навън, искащите да ги тестват са доста и се постанова да се удължава времето за демонстрации ", добави тя.

РИК-Враца е решила акцията по показване и изпитване на демо версията за машинно гласоподаване в президентските и изключителните парламентарни избори в изборния регион да продължи до 3 ноември.

Графикът е оповестен на страницата на РИК. Машината за пробно гласоподаване, която се намира в постройката на Областната администрация в града, ще бъде разполагаем на гласоподавателите до 5 ноември.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР