Проблемни са три язовира - Ястребино, Тича и Камчия. Всички

...
Проблемни са три язовира - Ястребино, Тича и Камчия. Всички
Коментари Харесай

Емил Димитров отчете кои са проблемните язовири в България

Проблемни са три язовира - " Ястребино ", " Тича " и " Камчия ". Всички останали са в положително положение. Това стана ясно от отговор на министърът на околната среда и водите Емил Димитров по време на парламентарния надзор.
Наложени са ограничавания от началото на годината на бент. " Камчия ", Министерски съвет е взел решение два язовира да бъдат поставени към деривацията, захранваща Бургас, с цел да може те да подкрепят битовото водоснабдяване на града. По думите на министъра язовирът има количества за 8 до 10 месеца.
 Ревизоро успокои тона за водата, дава обещание за Топлоелектрическа централа Бобов дол откакто съдът споделя друго Ревизоро успокои тона за водата, дава обещание за Топлоелектрическа централа Бобов дол откакто съдът споделя друго
Дайте да накараме няколко язовира да почнат да текат като водопади, с цел да покажем, че има вода. Например " Дяково ", " Бели Искър ", " Караг...
Яз. " Тича " има количества за 20 месеца, само че се лимитира, тъй като е аграрни, а се дава и за питейно-битови потребности. Язовирът също е авариен за Шумен, само че се употребява за главен. Осигурени са пари за пречиствателна станция и за довеждащ тръбопровод, посочи Димитров.
" Ястребино " е аграрни язовир, само че тъй като е закачен преди 20 години към един град (Антоново), който употребява 20 хиляди кубика месечно, и ние държим язовир 12 млн., който ще стигне за 50 години на този град за питейно-битови потребности, само че не го даваме на земеделците, а той е аграрни. " акцентира Димитров.
По думите му всички други язовири са добре, като се изключи тези, които са за напояване, само че в края на сезона е обикновено. Язовирите " Дяково ", " Студена ", " Калин ", " Боровица " и " Карагьол " са цялостни. Там има проблем даже с балансирането да не прелеят, посочи министърът. Между 76 и 98% са обезпечени и " Искър ", " Бели Искър ", " Среченска бара ", " Христо Смирненски " и " Йовковци ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР