Проблемите за Туитър продължават вече седмици, след като милиардерът Илон

...
Проблемите за Туитър продължават вече седмици, след като милиардерът Илон
Коментари Харесай

Кризите в Туитър продължават: Мъск заговори за фалит

Проблемите за Туитър не престават към този момент седмици, откакто милиардерът Илон Мъск стана притежател на обществената мрежа. Оттогава насам в компанията последвахаи няколко предизвестия от регулатори за отбрана на персоналните данни. А в този момент Мъск заприказва и за опцията медийната платформа да банкрутира.

В имейл изпратен до цялата компания той предизвестява, че Туитър няма да може да " оцелее в идния стопански спад ", в случай че не успее да усили приходите от абонамент, с цел да компенсира спадащите доходи от реклама. Информацията разкриват трима чиновници, които са осведомени със известието, пред " Ройтерс ".

По време на среща на личния състав един чиновник e изразил позицията си, че Мъск наподобява омаловажава терзанията на служащите си по отношение на това по какъв начин съкратената работна мощ на Туитър въздейства в оправянето със отговорностите компанията да поддържа стандарти за дискретност и сигурност на данните.

Междувременно още един основен управителен пост напусна компанията. Йоел Рот, който отговаряш за битката с речта на омразата, дезинформацията и спама в платформата, подаде оставка в четвъртък. Рот смени описанието в профила си с " някогашен началник на отдела за доверие и сигурност " в компанията.

По-рано същия ден основният чиновник по сигурността на информацията Леа Киснер също заяви, че е напуснала. Тези напускания се случиха малко след първото послание на Мъск към чиновниците му и известието, че " не е изключено да се стигне до банкрут ". Това единствено още задълбочава проблемите, които тормозят платформата, откогато Мъск я купи на цена от 44 милиарда $.

В сряда стартира да се предлага и новият абонаментен проект на компанията Twitter Blue, който разрешава на потребителите да си купят синя отметка за верифициран консуматор против 8 $. Това обаче докара до обстановката, в която разнообразни сметки бяха тествани, макар че имитираха марки или се представяха за известни персони.

Федералната комерсиална комисия на Съединени американски щати (ФТК) съобщи, че следи Туитър с " дълбока угриженост " след напускането на тримата чиновници, отговарящи за отбраната на персоналните данни и съблюдаване на законодателството. Тези оставки евентуално излагат компанията на риск от нарушение на регулаторни заповеди.

Адвокатът на Мъск Алекс Спиро заяви на някои чиновници в имейл късно в четвъртък, че Twitter ще продължи да съблюдава условията.

" Днес разговаряхме с ФТК за продължаващите ни отговорности и водим градивен непрестанен разговор ", написа Спиро.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР