"Проблемите за координацията не са от вчера или днес, само

...
"Проблемите за координацията не са от вчера или днес, само
Коментари Харесай

Д-р Спасков: Има свободни К-19 места в болниците, но...

"Проблемите за координацията не са от през вчерашния ден или през днешния ден, единствено че преди не говорихме, че са свързани с Коронавирус, до момента в който в този момент вирусът ги извади на показ. Проблемът за координацията е поставян още от 90-те години ", това сподели някогашният началник на "Пирогов " доктор Спас Спасков.



"Тогава взехме решение, че координацията се прави от Бърза помощ, тъй като там постъпва настояването за търсене на здравна помощ ", сподели още той.

По думите му значимото е да има един координационен център, който да може да препраща пациентите там, където има свободни места.

"Свободни места при всяко състояние има, тъй като още при започване на епидемията бяха избрани доста огромен брой места, където да се лекуват. Сега сега има неравновесие в използването на тези места и поради това неравновесие бе основана опцията за откриване на нови кревати ", изясни доктор Спасков в утринния блок на Българска национална телевизия.

"Когато приказваме за кревати в опазването на здравето, приказваме за целия комплекс на здравното обслужване - те ни ориентират за размера активност, която се прави ", добави някогашният началник на "Пирогов ".

Според него младите лекари отпътуват на други места по няколко аргументи - по-добра подготовка и по-добро възнаграждение.

"Заживяхме в децентрализирана система в опазването на здравето Трябва да се даде по-голямо право на лечебните заведения по места да взимат своите решения с координационната функционалност на централната власт. "Пирогов " е натоварена поради огромното доверие на хората към болничното заведение ", заключи той.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР