Проблемите за китайския гигант сред онлайн търговците – Alibaba, е

...
Проблемите за китайския гигант сред онлайн търговците – Alibaba, е
Коментари Харесай

Нови проблеми се стовариха върху китайския гигант Alibaba

Проблемите за китайския колос измежду онлайн търговците – Alibaba, е една от многото компании, които страдат от рестрикциите на Пекин към бизнеса. Днес обаче компанията на милиардера Джак Ма е изправена пред още един сериозен проблем – засилващата се конкуренция и смяната на потребителските настройки, предават международните организации, представени от money.bg.

Повече от 15 години Alibaba беше тоталният първенец на Китай в електронната търговия. Компанията се трансформира в един от най-големите и доходоносни бизнеси в света. С развиването на електронната търговия в Китай обаче потребителите започнаха да възприемат от ден на ден нови способи за извършване на покупки в изгода на  интеракцията с таргетирани продуктови търсения.

Тази наклонност направи Alibaba изоставаща в някои области, а съперниците бързо използваха смяната, с цел да заемат челни места на най-големия онлайн пазар за търговия на дребно в света.

Alibaba към момента е водеща платформа в онлайн извършването на покупки, само че нейният дял на китайския пазар за онлайн търговия спадна до 51%

За съпоставяне, през 2015-а година пазарният дял на компанията е в размер на внушителните 78%. Днес Alibaba се бори с съперници като Tencent Holdings, която вгражда онлайн магазини в суперприложението си WeChat, с Pinduoduo –  приложение за онлайн търговия, което вгради игрови детайли в извършването на покупки и притегли потребителите с по-ниски цени, както и с Douyin – приложение на TikTok в Китай, което продава артикули посредством къси видеа и стрийминг онлайн, употребявайки логаритми.

Приходите на компанията на Джак Ма към момента са големи по отношение на тези на други играчи в китайската онлайн търговия. Именно размерът на Alibaba я сложи във фокуса на вниманието на регулаторите в Китай, които се заеха с софтуерните колоси в страната.

И по този начин тази година пристигна обвиняването на Пекин, че компанията е злоупотребила с пазарната си позиция, с цел да ограничи своите търговци да не продават в конкурентни платформи. През април Alibaba беше санкционирана с рекордните 2,8 милиарда $. Тя одобри своето наказване и съобщи, че към този момент ще се преценява с регулациите.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР