Проблемите за дебютанта в Купата на африканските нации Коморски острови

...
Проблемите за дебютанта в Купата на африканските нации Коморски острови
Коментари Харесай

Вратар на Коморските острови даде негативен тест, но няма право да играе


Проблемите за дебютанта в Купата на африканските народи Коморски острови не престават! След като отборът остана без здрав вратар за осминафиналния конфликт с домакина Камерун, новобранецът получи лъч вяра, само че... за малко. Резервният пазач Али Ахамада даде отрицателен тест, уредниците обаче оповестиха, че той няма право да играе.

Причината: 30-годишният футболист не е спазил здравния протокол, съгласно който би трябвало да се изолира за 5 дни преди да даде втора проба. Освен това пробата би трябвало да бъде изработен не по-малко от 48 часа преди началото на идващия мач.

Ахамада и Бурхан са двама от 12-е инфектирани с ковид и единствените с отрицателна втора проба.

Мачът довечера ще бъде тежък за Коморските острови, защото няма да могат да разчитат на основни фигури, а сред гредите ще застане полеви състезател.

Селекцията на Амир Абду е приятната изненада в шампионата. Националите на страната, заемаща 132-о място в ранглистата на ФИФА, стигнаха до елиминационната фаза в дебютното си присъединяване. По пътя към осминафиналите Коморските острови победиха Гана с 3:2 и изхвърлиха " черните звезди " от 33-ото издание на Купата.


Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР