Проблемите във френския здравен сектор, който изпитва затруднения заради пренаселените

...
Проблемите във френския здравен сектор, който изпитва затруднения заради пренаселените
Коментари Харесай

Макрон очаква задълбочаване на проблемите във френското здравеопазване

Проблемите във френския здравен бранш, който изпитва усложнения поради пренаселените лечебни заведения и неналичието на личен състав в селските региони , може да се задълбочат през идващите години, сподели президентът Еманюел Макрон в новогодишно послание към здравните служащи, представен от Ройтерс.

" Изправени сме пред обстановка, която може да се утежни във връзка с здравната демография ", сподели Макрон, акцентирайки застаряващото население на Франция, което също значи, че огромен брой лекари и медицински сестри сега се пенсионират, доста от които без да бъдат сменени от млади и надлежно квалифицирани служащи .

Здравният бранш на Франция страда през последните години, изключително откакто поради пандемията от COVID-19 доста медицински служащи избраха да изоставен специалността.  Това претрупа така и така незадоволителните запаси в лечебните заведения и медицинските практики.

Очертавайки целите на своето държавно управление за бранша, Макрон сподели, че заплащането на повече пари единствено по себе си не е задоволително, с цел да направи специалността по-привлекателна , добавяйки, че държавното управление му ще работи за усилване на набирането на медицински личен състав и увеличение на съдействието сред участниците в здравната система.
 Стачка на Бърза помощ във Англия
Стачка на Бърза помощ във Англия

Властите ангажираха армията
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР