Проблемите в земеделието са трупани с години и ситуацията в

...
Проблемите в земеделието са трупани с години и ситуацията в
Коментари Харесай

Кирил Вътев не очаква ситуацията в МЗХ да се подобри

Проблемите в земеделието са трупани с години и обстановката в Министерство на земеделието и храните е доста тежка. Няма и изгледи тя да стане по-лека.

Това съобщи министърът на земеделието и храните Кирил Вътев в ефира на Нова телевизия.

Нямаме спад в производството на български плодове и зеленчуци. Колкото е имало до момента, толкоз ще имаме и отсега нататък, изясни Вътев.

По думите му българските оранжерийни производители взимат повече пари от сътрудниците си в прилежащите ни страни. Искат още пари, само че регламентът на Европейски Съюз не може да се промени, акцентира Вътев. Производителите желаят да няма таван на помощта, само че това няма по какъв начин да се случи, добави той.

Все отново Министерство на земеделието и храните търси други механизми отвън регламента на Европейски Съюз. Ако ни поддържа Народното събрание, може и да се даде спомагателна помощ, разяснява Вътев.
 Министър Вътев: Шепа хора желаят да нарушим регламента на Европейски Съюз
Министър Вътев: Шепа хора желаят да нарушим регламента на Европейски Съюз

Министерство на земеделието и храните е направило всичко допустимо, протестиращите желаят невъзможни неща

91 производители желаят още пари. Правим всичко допустимо да ги намерим и те да ги получат, изясни Вътев. " Парите са налични, въпросът е да намерим законов механизъм, по който да ги изплатим. Става дума за 44 млн. лв. " , изясни земеделският министър.

В и оранжерийните производители има политически подтекст, уверен е той.

На въпрос дали ще подаде по този начин желаната от протестиращите оставка Вътев отговори уклончиво. " Много ми се желае, само че тъкмо с тези нелепи и лъжливи изказвания от протестиращите, засягат цели сектори и се надявам те да ги осъдят. "

По отношение на заплатите в Министерство на земеделието и храните Вътев увери, че се чака да има 30% нарастване за чиновниците в Агенцията " Борба с градушките " и 20% нарастване на възнагражденията в останалите структури на министерството.
 Производителите на митинг желаят пари, защото се усещат унизени
Производителите на митинг желаят пари, защото се усещат унизени

Един от главните претекстове за недоволството на животновъдите и оранжерийни производители е неналичието на задоволително финансиране
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР