Проблемите в Западните Балкани остават. Ревизионизмът не си е отишъл.Виждаме

...
Проблемите в Западните Балкани остават. Ревизионизмът не си е отишъл.Виждаме
Коментари Харесай

Проф. Ангел Димитров: В РСМ няма промяна, перманентни антибългарски атаки

Проблемите в Западните Балкани остават. Ревизионизмът не си е отишъл.Виждаме го в държанието на Белград. Донякъде съм сюрпризиран от тази продължаваща политическа инерция на благосклонност към най-голямата страна от Западните Балкани. Много по-категорично би трябвало да бъде държанието на Брюксел и на по-влиятелните страни, които имат директни контакти и могат да въздействат на събитията в района. Пукнатините са доста съществени от Белград към Босна и Херцеговина, Черна гора и Косово, което е най-горещата точка, само че и към районен съд Македония.

Това, което мен персонално ме тормози, защото тя е в центъра на моето внимание, е, че не виждам нужните политически сигнали за някаква смяна в тяхното политическо държание и в метода по който поддържат връзка с България, даже и след сигнала, който беше даден от Европейския съюз по време на Френското председателство. Това за мен е доста сериозен проблем и когато се приказва, че тези антибългарски перманентни офанзиви през последните месеци против българските културни клубове и против обособени хора били вторични земетресения на българската позиция за бързото приемане в Европейски Съюз, това приказва или за тотално непознаване или за евентуална липса за самокритичност.

Искрено се надявам, че това може да бъде променено и в това отношение е належащо единодействието и постоянството в позицията на страните от Европейски Съюз. Източник:БГНЕС

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР