Проблемите, в които се забърква Facebook в последните няколко седмици,

...
Проблемите, в които се забърква Facebook в последните няколко седмици,
Коментари Харесай

Facebook на съд заради технологията за разпознаване на лица в снимки

Проблемите, в които се забърква Фейсбук в последните няколко седмици, освен не свършват, само че и се умножават, откакто в понеделник Американският федерален съд постанови, че компанията би трябвало да се изправи пред правосъден развой по обвиняване, че употребява технологии за различаване на лица на фотоси, без позволение от страна на потребителите.



Това решение идва в миг, в който Фейсбук е обект на яростни рецензии от страна на редица организации и милиони консуматори поради разкритието, че е предостъпила на консултантската компания Cambridge Analytica персоналните данни на милиони профили. В него арбитър Джеймс Донато е безапелационен, че правосъден развой е най-хубавият метод за разрешаване на разногласието към потреблението на лицеви шаблони от страна на обществената платформа.

От Фейсбук реагираха незабавно, като обявиха, че ще изискат преразглеждане на решението. " Ние продължаваме да имаме вяра, че няма никакви аргументи за образуването на дело по случая и ще се пазиме с всички вероятни законови средства ", се споделя в изказване на компанията.

Самият проблем датира от 2015 година, когато консуматори на обществената платформа завеждат дело с изказване, че тя нарушава законa на щата Илинойс по отношение на неприкосновеността на персоналния живот и биометричната информация. В понеделник арбитър Донато разгласи, че страна по делото ще бъдат точно ищци от Илинойс, за които Фейсбук е основал логаритми за лицево различаване след 7 юни 2011 година - датата, на която компанията започва функционалността “Tag Suggestions” за отбелязване на хора в оповестени фотоси.

Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР