Проблемите в Хонконг се задълбочават през последните две седмици. Исканията

...
Проблемите в Хонконг се задълбочават през последните две седмици. Исканията
Коментари Харесай

Порно сайтове в Хонконг учат обществото на демокрация

Проблемите в Хонконг се задълбочават през последните две седмици. Исканията на жителите, излезли на улиците, са да се отдръпна противоречив законопроект за екстрадицияв, който ще разреши обвинени нарушители да бъдат изпратени в Китай за изправяне пред съд.

Оказва се, че за растежа на протестиращите против намесата на управляващите в Пекин в самостоятелното ръководство на специфичния административен регион принос имат и няколко... порно уеб страницата, оповестява Vice News.

Сайтовете за възрастни AV01 и ThisAV са спрели краткотрайно предходната седмица, с цел да окуражат потребителите си да излязат и да стачкуват. Двете интернет страници са спрели да оферират видеа и са разгласили известия, в които „ подгряват огъня “ към митингите. С помощта на ThisAV потребителите са били поканени да участват на митингите на „ живот или гибел ”, вместо да „ се забавляват вкъщи ”.

„ Искаш ли да живееш до края на живота си, гледайки през рамото ти? Няма да има по-безопасно място или несъмнено. Правителството те е предало, системата те е предала, обществото те е предало, искаш ли да предадеш себе си? ”, написа уеб сайтът AV01.

В момента, в който порно уеб страниците затвориха, броят на хората, протестиращи по улиците, се нараснал двойно. Стигнало се до най-голямата проява в историята на Хонконг. Повече от 100 локални компании също затворили, с цел да могат чиновниците им да стачкуват. Същото са създали и доста магазини в града.

Нарастващият напън накара властта да се извини и да спре законопроекта за неопределен срок.

Според Vice News, „ размерът и мащабът на митингите са увещание на китайския президент Си Дзинпин, че неговият властнически надзор върху властта към момента не се простира до Хонконг, който неведнъж е показал готовността си да се опълчи на напъните на Пекин да подкопае независимостта на територията ".
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР