Проблемите в болниците в Ловеч и Враца са се натрупвали

...
Проблемите в болниците в Ловеч и Враца са се натрупвали
Коментари Харесай

10 години се трупали проблемите в болниците в Ловеч и Враца

Проблемите в лечебните заведения в Ловеч и Враца са се натрупвали от 10 години. Това съобщи пред bTV заместник-министърът на опазването на здравето Жени Начева.

Според Начева здравният министър Кирил Ананиев е подхванал дейности за прекратяването на порочните практики, посредством които се източват лечебните заведения у нас.

По думите на Начева болничното заведение във Враца е източвана години наред. Това ставало с чатни структури, дублиращи действия. Мерките на Министерство на здравеопазването били точно за правене на финансови правила, тъй че да не се позволяват отсега нататък сходни практики.

Начева беше безапелационна, че ще се търси отговорност от отговорните лица.

Относно вчерашните провокации във Враца Начева съобщи, че почита позицията на работещите в болничното заведение чиновници.

Припомняме, през вчерашния ден заместник-министърът на опазването на здравето беше на посещаване във Враца, с цел да показа новия изпълнителен шеф на МБАЛ " Христо Ботев " в регионалния град, както и да беседва с личния състав по отношение на изплащането на забавените хонорари.
Начева обаче беше изпратена от заведението по необикновен метод - жена стартира да замеря зам.-министъра с яйца.

Стана ясно, че дамата се споделя Полина Комитса. Пред Нова тя съобщи, че възприема постъпката си като акт на обезсърчение.

" Това, че замерих с яйце зам.-министъра на опазването на здравето, беше акт на обезсърчение. От толкоз време нещата нямат никакво развиване. Имам пет деца, за които сега няма никакво опазване на здравето във Враца ", съобщи дамата. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР