Проблемите в банковия сектор в САЩ продължават - група големи

...
Проблемите в банковия сектор в САЩ продължават - група големи
Коментари Харесай

Подпомагат с 30 млрд. долара американската банка First Republic

Проблемите в банковия бранш в Съединени американски щати не престават - група огромни банки оповестиха, че ще оказват помощ с 30 милиарда $ районната банка " First Republic ", която е застрашена от банкрут.

Новината идва на фона на напъните на управляващите в страната да убедят обществото, че банковата система е в положително положение, макар банкрута на няколко банкови институции. В помощта за First Republic се включиха 11 банки, което докара до моментно повишаване на акциите ѝ с 20 %, последва спад, което ускори мрачните прогнози.

Регулаторните органи приветстваха решението на огромните банки, а те от своя страна обясниха, че дейностите им демонстрират " убеденост в стабилността на бранша ". В края на предходната седмица Silicon Valley Bank - 16-ата по величина в Съединени американски щати, разгласи банкрут, като повлече и още 2 по-малки финансови институции.

Властта се намеси неотложно и сподели, че ще подсигурява парите на клиентите им. Това е първият банков банкрут от 2008 година и отключи опасения от повтаряне на рецесията от този момент, освен в Съединени американски щати, само че и в Европа. Стана ясно, че швейцарската банка Credit Suisse ще вземе кратковременен заем в размер на до 50 милиарда швейцарски франка от локалната национална банка, с цел да подсигурява стабилността си.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР