Проблемите са заложени в начина, по който е започнал строежът

...
Проблемите са заложени в начина, по който е започнал строежът
Коментари Харесай

Шишков: Попадаме в строителен капан

" Проблемите са заложени в метода, по който е почнал градежът на Автомагистрала " Хемус " 2018-2019 година. Залагането на самия развой - да се дадат 35% задатъци, без да има изясненост по кое време ще стартира строителството. Проблемът не е, че са раздадени парите, а че са дадени, когато не е било ясно по кое време ще стартира строителството на автомагистралата ".

Това съобщи пред БНР министърът на районното развиване и благоустройството Иван Шишков.

По думите му компаниите са подписали контракти, съгласно които при този задатък от 35% не следва да бъдат индексирани сумите:

" Започваме да попадаме в капан, той не е единствено с " Хемус ", това е клопката на целия строителен безпорядък. Този капан стартира да се връща като бумеранг в обществото и то с извънредно отрицателен знак ".

Министър Шишков уточни, че в България няма условия да бъдат строени автомагистрали, тъй като няма обмисляне, няма подробни устройствени проекти, няма и идейни планове:

" Това, което вършим сега, са тези неща ". 

" Обвиненията на ГЕРБ са плод на обстоятелствата по какъв начин са поддържали пътищата в интервала 2018-2021 година, които разясня в общественото пространство. Тогава пътищата са се поддържали главно с настоящи поправки. При главния ремонт има надзор, а при настоящия контролът е извънредно занижен. Състоянието на нашите пътища е поради това ", акцентира министърът на районното развиване.

Заради неприятното качество на асфалта на автомагистрала " Тракия " един сектор ще бъде ремонтиран главно, заяви министър Шишков.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР