Проблемите с веригите на доставки, усетени в много части на

...
Коментари Харесай

Cisco очаква недостигът на чипове да се отрази на бизнеса й

Проблемите с веригите на доставки, усетени в доста елементи на индустриалния бранш, ще застигнат и маржовете на облагата в Cisco Systems през настоящото тримесечие, съобщи американският производител на мрежово съоръжение. Предупреждението докара до спад на акциите на Cisco, макар че компанията реализира по-добри от предстоящите финансови резултати през последното тримесечие, оповестява Financial Times.

Недостигът на полупроводници докара до конкуренция сред производителите за обезпечаване на задоволително основни съставни елементи. Това увеличи цените и усили разноските по цялата верига на доставки в бранша. Други компании, изключително от автомобилната промишленост, също оповестяват за проблеми, свързани с дефицита. Но новината от Cisco, чието фискално тримесечие завършва месец по-късно на множеството компании, дава по-непосредствен взор върху това по какъв начин се усеща натискът от неналичието на чипове.
По-високи разноски против по-голяма сигурност
От Cisco предизвестиха, че маржът на брутна им облага през настоящото тримесечие евентуално ще бъде с към 1.5 процентни пункта под предходните три месеца, защото компанията прави по-високи разноски. От компанията допълниха, че растежът на приходите от 6-8% през това тримесечие, въпреки и по-висок от упованията на Уолстрийт, към момента е по-нисък, в сравнение с би бил без дефицита на съставни елементи.

Скот Херън, основен финансов шеф в Cisco, съобщи, че компанията е трябвало да заплати повече, с цел да подсигурява доставката на чипове и други основни съставни елементи през идващите месеци. Също по този начин се следи скок в спедиторските такси и разноски за въздушен превоз - те са направени, с цел да може компанията да си обезпечи задоволително основни съставни елементи, които да поддържат работата на индустриалните линии.

" Проблемите с веригата на доставки ще останат при нас най-малко до края на тази календарна година ", счита Херън.

Според основния изпълнителен шеф Чък Робинс Cisco значително избира да поеме по-високите разноски, вместо да покачва цените. Въпреки това обаче той съобщи, че компанията ще " прегледа стратегическо нарастване на цените, в случай че се наложи ", в случай че наподобява, че по-високите разноски ще се задържат.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР