Проблемите с Република Северна Македония са свързани не само с

...
Проблемите с Република Северна Македония са свързани не само с
Коментари Харесай

България не може да отстъпи пред Скопие, изтъкна Илияна Йотова във Франция

Проблемите с Република Северна Македония са свързани освен с предишното, само че и с езика на омразата към жители с българско съзнание . Това е изтъкнала вицепрезидентът Илияна Йотова при диалог с представители на френския Сенат, представена от Българска национална телевизия.

Йотова е в Париж за присъединяване в международен конгрес за равенството на мъжете и дамите.

От френска страна са показали, че разчитат да се откри решение за Република Северна Македония по време на тяхното председателство на Съвета на Европейски Съюз през 2022 година От своя страна вицепрезидентът е споделила, че България не може да отстъпи от позицията си .
 Никола Димитров: В Европейски Съюз ще влезем като македонци, които приказват македонски език
Никола Димитров: В Европейски Съюз ще влезем като македонци, които приказват македонски език

Според него изказването на Ана Паула Закария не отговаряла на позицията на Португалия

Тя е подчертала и двойните стандарти и политически претекстове за неприемането ни в Шенген , а френските сенатори са декларирали, че поддържат страната ни.

Вицепрезидентът Илияна Йотова взе участие и в формалното разкриване на Световния конгрес за равенството на мъжете и дамите . Основните тематики са битката против насилието над дами и отбрана на феминистките асоциации . Очакванията са да се поемат съответни задължения за подсилване правата на дамите.

Домакин на форума е президентът на Франция Емануел Макрон . На него участваха и генералният секретар на Организация на обединените нации Антонио Гутериш и ръководителят на Европейския съвет Шарл Мишел.

Чрез видеоконферентна връзка се включиха вицепрезидентът на Съединени американски щати Камала Харис и ръководителят на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен .

По-рано денем президентът на Българския културен център в Битоля.

Припомняме, по отношение на европейската вероятност на Северна Македония по време на постоянното съвещание на Съвета " Общи въпроси " в Люксембург.

На 11 юни 2021 година след последната среща на Съвместната мултидисциплинарна експертна комисия по исторически и просветителни въпроси с Република Северна Македония, ръководителят й от българска страна. " Последните часове демонстрираха, че мъчно можем да реализираме съгласие за текст ", съобщи Ангел Димитров.

Като цяло се повтарят след всяка една от срещите, като диалозите бяха прекратени преди изборите в Република Северна Македония, състояли се предходната година. Едновременно с това от страна и на ръководещи, и на съпротива в Северна Македония бяха изказани редица очаквания след промяната на властта у нас да настъпи поврат в позицията ни и, върху преговорната рамка за еврочленство на РСМ и Албания да падне.

Паралелно с това на Европейски Съюз се усилват, като за започване на прегоровите се изрече и с на виртуална среща на външния министър на Берлинския развой.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР