Проблемите с производството на електромобили на Volkswagen в Германия продължават.

...
Проблемите с производството на електромобили на Volkswagen в Германия продължават.
Коментари Харесай

Volkswagen спира производство на модели в най-големият завод за електромобили в Европа

Проблемите с производството на електрически автомобили на Volkswagen в Германия не престават. Компанията разгласи, че прекратява производството на електрически автомобили в завода си в Германия откакто означи, че страда от липса на електрически мотори.

След като спря производството на електрически автомобили в завода си в Дрезден предишния месец, Volkswagen стопира производството на няколко електрически модела в различен цех в Германия. Става въпрос за завода на компанията в град Цвикау. Това е и най-големият цех за произвеждане на електрически автомобили на Volkswagen в Европа.
 Volkswagen губи дялове на най-важния си пазар в международен мащаб
Volkswagen губи дялове на най-важния си пазар в международен мащаб

Преходът към електрически автомобили в Китай хвана компанията малко неподготвена

Според автомобилния производител това се постанова, поради липса на електрически мотори. Говорител на VW е декларирал пред Reuters, че " производството на електрически автомобили в завода на Volkswagen Group Components сега е допустимо единствено в лимитирана степен. "

Спирането на производството ще засегне електрическите модели на VW Group, kato Audi Q4 e-tron (и Sportback) и моделите Volkswagen ID.4 и ID.5.

Автомобилният производител разгласи инвестиция от близо 1,3 милиарда $ през 2018 година за трансформиране на завода за произвеждане на електрически модели. По-високите лихви и по-малкото дотации обаче доведоха до спад на търсенето на електомобилите на марката.

Volkswagen редуцира към 300 чиновници от завода си в Дрезден в края на октомври, като уточни като причина закъснение на поръчките.
 Volkswagen: поръчките за електрически автомобили в Европа са намалели с 50%
Volkswagen: поръчките за електрически автомобили в Европа са намалели с 50%

Трудностите на автомобилния производител принудиха компанията за съкращения в производството в Германия

Новината за прекъсването на продукцията идва, откакто VW към този момент възнамерява да затвори индустриална линия в Цвикау през празниците поради ниско търсене.

Въпреки че доставките на електрически коли са нарастнали с 45% през първите девет месеца на годината, финансовият шеф на компанията, Арно Антилиц разяснява, че поръчките за електрически автомобили в Европа са намалели до 150 000. Това е с 50% по-малко от миналогодишните общо 300 000.

Делът на продажбите на електрически автомобили на VW доближи 9% през третото тримесечие, което е покрай задачата на автомобилния производител.

Въпреки че има доста известия за закъснение на търсенето на EV поради производители на коли като Volkswagen, Ford и GM, които забавят производството и задачите си, това не е тъкмо по този начин, считат от профилираното издание Electrek.
 Volkswagen стопира производството си в немски цех
Volkswagen стопира производството си в немски цех

Там се произвеждаше електрическият автомобил ID.3

По-високите лихвени проценти и фрапантните понижения на цените на Tesla тази година, затрудняват съперниците да се оправят. Model Y на Tesla остава най-продаваният автомобил през септември и е на път да стане най-продаваният автомобил в международен мащаб тази година.

Tesla има преднина и я употребява в своя изгода като намалява цените. Лидерът в електрическите автомобили слага предизвикателство пред съперниците.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР