Проблемите с очите ни подсказват какво не е наред със

...
Проблемите с очите ни подсказват какво не е наред със
Коментари Харесай

Проблемите с очите подсказват за сериозни заболявания

Проблемите с очите ни подсказват какво не е наред със здравето ни

Казват, че очите са огледало на душата. Не е загадка, че очите отразяват вашите страсти и вътрешен свят. Лекарите обаче настояват, че те са отражение освен на душата ви, само че и на физическото здраве. Специалисти от разнообразни области на медицината изследвали положението на очите на своите пациенти и анализирали недоволствата им.

Проучванията демонстрират, че проблемите с очите могат да ви предупредят за избрани болести. Винаги би трябвало да обръщате внимание на всички промени, които се случват с очите ви, даже и да не ви се костват съществени.

1.Жълт цвят на бялото на окото
Това демонстрира болен черен дроб, заболяване на жлъчния мехур или жлъчните пътища и други здравословни проблеми. Във всеки случай в никакъв случай не би трябвало да пренебрегвате този признак!

2.Ечемик
Ако се появява постоянно, посетете доктор. Той, нормално, се образува заради задръстване на мастните жлези. Ако ечемикът се появява прекомерно постоянно, или не изчезва дълго време, това може да е признак на карцином на мастната жлеза.

3.Замъглено зрение
След дълъг ден пред компютъра може да забележите, че зрението ви е замъглено. Понякога очите ви могат да сърбят. В наши дни, този проблем е постоянно срещан. Ако този проблем ви аргументи мощен дискомфорт, консултирайте се с доктор.

4.Опадане на веждите
Това, което на пръв взор наподобява безобидно, в действителност може да е знак за рисково заболяване. Освен стареене, стрес и хранителни дефицити, опадането на вежди може да бъде породено и от някои здравословни проблеми. Един от тях е хипотиреоидизъм.

5.Изпъкнали очи
Ако това положение е съпроводено от замъглено зрение, може да страдате от тиреоид-асоциирана офталмопатия – заболяване на очната ябълка. Този признак се следи в 30% от случаите, затова, в случай че очите ви наподобяват издути и имате усложнения да премигате, най-добре е да се консултирате с доктор.

6.Слепи петна
От време на време може да забележите слепи петна във вашето зрително поле. Ако това се случва постоянно, повода може да е мигрена, изключително в случай че картината пред очите е съпроводена от трептящи точки и вълнообразни линии. Ако този проблем е придружен от главоболие, неотложно се консултирайте с доктор.

7.Мътни петна при диабет
Ако имате диабет, постоянно би трябвало да обръщате внимание на очите си. При това заболяване поражда подобен проблем като диабетна ретинопатия – положение, породено от увреждане на кръвоносните съдове във фоточувствителната тъкан на ретината. Това може да докара до замъглени петна на картината, която виждате. За да разрешите този проблем, предлагаме ви да се свържете със експерт.

8.Зрително увреждане или загуба на зрение
Важно е да запомните, че всевъзможни промени със зрението изискват незабавна здравна помощ. Ако забележите, че зрението ви ненадейно се замъгли или даже изчезне за миг, не забравяйте да се консултирате с доктор! Това може да е признак на инсулт.

Вижте още: Правилното хранене ни защищава от всички заболявания

Ако откриете някой от тези признаци, не отлагайте визитата при доктор. Запомнете – навременното разкриване на проблем доста ще улесни процеса на лекуване!

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР