Проблемите с магистралите са два - нямаме достатъчно магистрали и

...
Проблемите с магистралите са два - нямаме достатъчно магистрали и
Коментари Харесай

Министър Шишков: Обичам София повече от Фандъкова, АМ ”Струма” се забави при Борисов

Проблемите с автомагистралите са два - нямаме задоволително автомагистрали и те се износват доста бързо. Тази позиция изрази пред bTV районният министър Иван Шишков.

Напредъкът не става с магическа пръчка, съобщи той. В пътния бранш няма тактика, по думите му. Една тактика се прави за 10-15 години напред, а не за един мандат, счита министър Шишков.

Забавянето на Автомагистрала " Струма " е от времето на Бойко Борисов, съгласно него. Политиците приказват доста за автомагистрали, а са работили малко за автомагистрали, посочи районният министър.

 

Почти е изчистен казусът с пътните компании, стана ясно още. Министерство на регионалното развитие е платило на 100% настоящите поправки, където има законно строителство. На Народното събрание е препоръчан законов механизъм за погашение на средствата на компаниите, където става дума за нелегално строителство. Осигурено е зимното разчистване.

Строителството е било забавено поради правосъдни процедури

Намалението на цените на винетките е решение на предходната власт. Средствата от винетки не са задоволителни за ремонт и градеж на пътища. Затова е необходим нов механизъм.

Нашите КПП-та са извънредно непроходими и имат проблем с пропускливостта. По наше предложение ще разтеглим пункта " Лесово ", акцентира отрасловият министър.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР