Проблемите с магистралите са два – имаме изключително малко магистрали.

...
Проблемите с магистралите са два – имаме изключително малко магистрали.
Коментари Харесай

Министър Шишков: Проблемът с жълтите павета е много сериозен, пред очите ни са


„ Проблемите с автомагистралите са два – имаме извънредно малко автомагистрали. Когато повече от половината не са построени, придвижването е доста по-интензивно, а автомагистралите се износват доста бързо “.

Това съобщи в предаването „ Тази събота “ служебният министър на районното развиване и благоустройството арх. Иван Шишков.

„ В момента тук-там се сменят мантинели, пуснахме придвижването през „ Витиня “. За последните 5 месеца се вижда, че има прогрес, само че няма магическа пръчка. В пътния бранш през последните години няма тактика “, акцентира той.

Министърът добави, че има проблем и с граничните пропускателни пунктове.

„ Нашите КПП-та са извънредно непроходими. Има проблем с пропускливостта. Водят се диалози с Турция по наше предложение да се разшири пункта „ Лесово “. Ще се направи скоростен път сред пункта и Автомагистрала „ Марица “, с цел да имаме не един, а два пункта. Потокът е голям “, безапелационен е той.

„ Проблемът с Автомагистрала „ Струма “ е заложен от времето на Борисов. Чак в този момент имаме последна процедура, с цел да се завърши да се изследват ограниченията за запазване на естествената среда, а по-късно да се изготви подробния организационен проект. Аз смятам, че ще има позволение за дребен сектор през април. Политиците приказват доста за автомагистрали, а вършат малко “, изясни Шишков.

Жълтите павета

Министърът на районното развиване и благоустройството арх. Иван Шишков предложения кмета на София Йорданка Фандъкова да създадат взаимна ревизия на жълтата керамична паважна настилка в централната градска част на столицата. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на регионалното развитие. Инспекцията е планувана за неделя от 11 часа.

„ Надявам се да пристигна. Проблемът е доста сериозен. Увеличили сме периода за изграждане. Той беше до март, нараснали сме периода, с цел да не загубим европейските пари. За месец и половина не получихме отговор – има ли проблем в плана, има ли проблем в строителството и в кого е казусът, с цел да се случва това. Жълтите павета са пред очите на всички нас, които обичаме София “, изясни Шишков.

„ Ние не желаеме да наложим финансова промяна на София, тъй като ще накажем София, а не Фандъкова. Аз не желая да наказваме София, а да бъдат приключени плановете “, акцентира министърът.

Той е безапелационен, че няма персонални връзки към кмета Йорданка Фанъдкова.

Плащанията към пътните компании

„ Като имоти бяха разграничени министерствата. Важно беше районният министър да направи разбора и тогава да се пристъпи на разплащане. Тогава се заплатиха 50% на компаниите. В момента сме платили всички настоящи поправки, които са осъществени на 100%. Ремонтите, които са осъществени, само че са противозаконни не по виновност на строителните компании, не можем да ги платим, тъй като са противозаконен градеж “, разяснява районният министър.

Той посочи, че е импортирано предложение в Народното събрание противозаконните поправки да бъдат оповестени за търпими, което да разреши разплащането.

„ Проблемите би трябвало да се вземат решение по законов ред, а не под напън или с политически решения “, добави арх. Шишков.

ТОЛ системата

е решение на предходното държавно управление. С товарните коли отложихме нарастването за лятото. То беше направено без изчерпателен разбор, тъй като тежестта щеше да падне върху българските превозвачи и ние да платим “, регистрира министърът.

Според него даването на концесии на пътища ще понижи корупцията и ще увеличи качеството на поддръжката.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР