Проблемите с костите могат да възникнат по всяко време, но

...
Проблемите с костите могат да възникнат по всяко време, но
Коментари Харесай

Важни съвети, за да поддържате костите си здрави

Проблемите с костите могат да зародят когато и да е, само че с течение на годините те се задълбочават и рискът от проявлението им става все по-голям. Остеопорозата е постоянно срещана, изключително при дами. Ето за какво би трябвало да намерите способи да поддържате костите си здрави. За шанс, тука имаме някои съвети  по въпроса.

Намалете количеството на одобряваната сол – прекалено много натрий в организма може да навреди на костите ви. Намалете солта до най-малко. Отначало може и да не ви подхожда усетът на храната, само че с времето ще свикнете.

Консумирайте повече калций – и продуктите, които го съдържат. Той е техен конструктивен детайл и би трябвало да се набира всекидневно. Ако сте на възраст до 50 години, имате потребност от 1000 мг на ден, а в случай че сте над 50 – от 1200 мг. Хапвайте повече млечни артикули, соя, тофу, бадеми, спанак, портокалов сок.
 Никога не подценявайте тези признаци Никога не подценявайте тези признаци
Появата на тези признаци демонстрира здравословен проблем. Никога не ги подценявайте. Изданието " Express " съобщава за признаци, коит...

Хапвайте повече протеини – дано те постоянно участват в менюто ви, тъй като са нужни на костите. Може да си ги набавите посредством храни като бяло месо, сирене, яйца, мляко, морски блага, фасул.

Прием на витамин D – с изключение на от слънцето, би трябвало да измислите и други способи да си набавяте витамина, защото той е значим както за мозъчната активност, по този начин и за доста други процеси в организма. Помага за усвояването на калция. Нуждаете се от 15 микрограма на ден, в случай че сте до 70 години, в случай че сте над – от 20 микрограма. Може да се набави от сирене и яйца, млечни артикули, риба звук, сьомга, черен дроб, зърнени артикули.

Откажете се от нездравословните привички – тютюнопушенето е един от тях. Никотинът оказва пагубно влияние върху костите, ето за какво е значимо да се откажете от пушенето.

Следете килограмите си – хубаво е те да бъдат естествени за растежа ви. Не е целесъобразно да отслабвате внезапно, а да поддържате тежестта си в естествени граници. Бързото качване на килограми също е рисково за костите и здравето като цяло.
 Някои рискови аргументи, заради които може да изтръпват ръцете ви! Някои рискови аргументи, заради които може да изтръпват ръцете ви!
Изтръпването на ръцете - неприятно и от време на време мъчително, пречещо на всекидневието ни и на концетрацията върху дилемите. Все по-често срещ...

Включете спорта в всекидневието си – всяка една интензивност е потребна, стига да не водите затънал метод на живот. Опитайте да танцувате, в случай че фитнесът не е за вас. Може да ходите пешком повече време или да си вършиме дълги разходки измежду природата. Това ще се отрази добре на мускулите.

Не злоупотребявайте с кофеиновите питиета – прекалено много кофеин не е добре за костите, тъй като понижава тяхната маса. Приемайте по едно кафе дневно, не повече, с цел да бъдете здрави и да се чувствате добре.

Приемайте омега-3 мастни киселини – това са потребните мазнини, които спомагат за здравината и плътността на костите. Могат да облекчат болката при болести като ревматоиден артрит и остеопороза. Хапвайте повече морски блага, орехи, чиа и мазни риби.

Приемайте колаген – той сформира 90% от костната компактност и е доста значим за еластичността на кожата. Може да си го набавите по натурален метод посредством костен бульон, тиквени семки, яйца, цитруси, желатин, чушки и риба, а може да приемате и добавки.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР